INFORÁDIÓ
2022. november 30. szerda
Andor, András

traffipax

debrecen

rendőrség

Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

Leleplezték: így néz ki az új traffipax

Infostart

Először fényképezték le az új hazai sebességmérőket.

A rendőrség új traffipaxokat vet be, a vezess.hu egyik olvasója Debrecenben le is fényképezte. Ugyanolyan, mint amit a rendőrök is kihelyeznek az utak mellé, amikor sebességet mérnek, csak ezt bezárták egy dobozba.

Hamarosan egyre több helyen fognak megjelenni ezek a félig fix, félig mozgatható készülékek. Júniusban már felbukkant egy hasonló eszköz a 84-es főúton is.

Fotó: vezess.hu
Fotó: vezess.hu

Nem csak ilyen, út mellé kihelyezett eszközzel újítja a hazai rendőrség a traffipaxgépparkot. Összesen 40 darab, mozgás közbeni sebességmérésre is hitelesített berendezést vásárolt az ORFK, ez nettó 296 millió forintba került. Először egyetlen darabot szállított le a gyártó, az úgynevezett rendszeresítési eljárás sikere esetén szállíthatja le a maradék 39 traffipaxot.

A bevetés kezdete tehát még bizonytalan, az viszont egyértelmű, hogy mit vár el rendőrség az újonnan belépő 40 darab mobil traffipaxtól. “A menet közben végrehajtott sebességmérési tevékenységgel felfedett jogsértések számának növekedését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását.”

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018