eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Dráma a színpadon: fellépés közben esett össze a táncos, újra kellett éleszteni

Nem mindennapi drámának lehettek tanúi a répcelaki falunapra látogatók hétvégén, mikor egy 50 év körüli néptáncos műsor közben lett rosszul a színpadon – írja az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

A férfi minden előzetes panasz nélkül esett össze, ezért többen is a rögtön segítségére siettek. Hatalmas szerencse, hogy egy szabadnapos mentőápoló is volt a tánccsoportban, aki azonnal megvizsgálta a társát. A beteg ekkor már nem lélegzett, így a szakember azonnal megkezdte az újraélesztését, miközben mások értesítették a mentésirányítást, akik több mentőegységet is riasztottak – teszik hozzá.

A helyi kultúrházban kihelyezett defibrillátor is gyorsan előkerült, amivel több sokkot is leadott a szabadnapos életmentő. A mentők rövid időn belül helyszínre értek és együtt küzdöttek tovább a néptáncos életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően hamar sikerre vezetett, és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit – olvasható az OMSZ bejegyzésében.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×