eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Budapest, Hungary - January 7, 2016: Interior of the Franz Liszt, formerly known as Ferihegy Airport, in Budapest, Hungary. Airport serves more than 10 milion passengers annually, due to its vicinity to Serbia, Slovakia, Ukraine and Austria. Famous low-cost airline company Wizz-Air established hub on Ferenz Liszt airport and provides cheap flights to tens of destinations in Europe, Africa and Middle East
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

A koronavírus-járvány kitörése óta a legjobb hónapja volt Ferihegynek – részleteket közöltek

Még a kínai zárás sem vitte mínuszba a budapesti cargót, az utasok pedig immár 99 irányba indulhatnak. Az utasforgalom gyakorlatilag a világjárvány előtti szinten van.

A járvány kitörése óta áprilisban bonyolították a legmagasabb utasforgalmat - számolt be érdeklődésünkre a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Valentínyi Katalin.

"Jó hónapunk volt áprilisban, a koronavírus-járvány kitörése óta a legjobb, 997 ezer utas volt, ez napi 30 ezer utast jelent körülbelül. Felkészültünk a dinamikus utasforgalom-növekedésre, nagyon vártuk már, hogy az utasforgalom visszaálljon vagy megközelítse a 2019-es szintet" - részletezte.

Az utaselégedettségre sem lehet panasz Ferihegyen, egy nemzetközi cég felmérése alapján az utasok véleménye a tisztaságot, a biztonságot, a kedvességet és az elérhető szolgáltatásokat - összesen több mint 30 szempontot - beleértve azt mutatja, hogy az elmúlt három évben befektetett 70 milliárd forint gyümölcsöt hozott.

"A velünk egy kategóriában lévő 11 reptér közül a negyedikek vagyunk, az összes régiós versenytársunkat megelőzzük, már a második negyedéve tudjuk tartani ezt a nagyon magas minőséget" - tette hozzá Valentínyi Katalin.

Az április abból a szempontból is különleges volt, hogy több közvetlen járat is most indult újra:

  • például Burgaszba, Rhodoszra, Abu-Dhabiba.

Jelenleg 99 különböző helyre megy járat Ferihegyről, és jönnek még a klasszikus tengerparti desztinációk is.

A légijármű-forgalmi adatok megértéséhez fontos tudni, hogy a kínai leállás miatt hirtelen lett egy 8 százalékos visszaesés a légi-árufuvarozásban, de ez nem igazán jelent meg a magyar növekedési adatban, amely 3 százalékos volt az elmúlt hónapban: 17 300 tonna áru fordult meg a budapesti légikikötőben.

"Három év alatt 65 ezer tonnával több árut kezeltünk itt, ami 50 százalékos növekedést jelent" - húzta alá a reptéri szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×