INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

vitorlázás

balaton

balatonfüred

schützenhoffer dániel

okmány

jogosítvány

Sailboat on the lake Balaton ship prow view and other sailboats in the background .

Hajós jogsija van? Cselekedni kéne!

Sok ezer vitorlázót érint a változás, amellyel ügyfélszolgálati könnyítés is együtt jár.

Év végéig plasztikkártyára kell cserélni a vitorlás és motorcsónak jogosítványokat. Az ügyintézés mostantól szeptember végéig már Balatonfüreden is lehetséges.

Ami a részleteket illeti, december 31-én hatályukat vesztik a belvízi és tengeri papíralapú, kedvtelési célú kishajó, azaz vitorlás- és motorcsónak-vezetői engedélyek. A jogosítványokat legkésőbb év végéig plasztikkártyára kell cserélni – hívta fel a figyelmet kérdésünkre Schützenhoffer Dániel, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont vasúti és hajózási vizsgáztatási igazgatója.

"Akinek már most lejár az egészségügyi igazolás érvényessége ehhez, az illetékes foglalkozás-egészségügyi orvos már most sem pecsétel be neki újabb érvényességet, hanem automatikusan kérelmeznie kell egy újabb okmányt."

Mit kell vinni?

A még érvényes papíralapú kishajó-jogosítványok helyett is kérelmezni kell a plasztikkártyát december végig. Az ügyintézéshez személyesen kell megjelenni a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont 7 ügyfélszolgálatának egyikén

  • személyazonosításra alkalmas okmánnyal,
  • igazolványképpel,
  • orvosi alkalmassági igazolással,
  • az előző vezetői engedéllyel és
  • 13 ezer forint eljárási díjjal.

"Klasszikus hajózási ügyfélszolgálatunk Budapesten, Mohácson és Siófokon működik, minden típusú okmányügyintézést, valamint hajószolgálati és tengerészszolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyintézést biztosítunk, ezen kívül Szegeden, Miskolcon és Győrben a belvízi, kedvtelési célú okmány- és egyéb ügyintézésre van lehetőség. Jelenleg a hetedik ügyfélszolgálatunk nyílik meg, szezonálisan Balatonfüreden. Május 1. és szeptember 30. között keddi napokon 10 és 14 óra között várjuk az ügyfeleinket" – részletezte Schützenhoffer Dániel.

A vizsgaközpont oldaláról letölthető az ügyintézéshez szükséges űrlap is. A központ egyébként tavaly mintegy 17 800 hajós vizsgát bonyolított le és 7500 hajós okmányt állított ki, ezek közül 6500 a kedvtelési kategóriába tartozott.

Nyitókép: I love takeing photos and i thin/Getty Images

Kapcsolódó hang

Hajós jogsija van? Cselekedni kéne!
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018