eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Sűrű bevásárlóturistáskodás zajlik egyes magyar határszakaszokon

Sokat spórolhatnak a benzinárstop miatt nálunk a szlovákok, míg a magyarok átjárnak Horvátországba egy 15-20 ezer forintos "árelőnyért".

Szlovákiában 1,73 század euró a benzin literének ára, ami nagyjából 654 forintot jelent. Ezért nagyon sokan hazánkba járnak át tankolni, hiszen így literenként 174 forintot spórolhatnak. Ha egyes kutaknál csak 30 litert lehet tankolni, akkor átmennek egy másik kútra és teletöltik a tankot - már persze ha személyautóval vannak - tudósít az atv.hu.

A riportból kiderül az is, hogy a magyar-horvát határon másfajta bevásárlóturizmus zajlik: a magyarok járnak át vásárolni Horvátországba, mert az alapvető élelmiszerekhez olcsóbban jutnak hozzá, mint itthon. A lap szerint a legdurvább különbséget a virslinél tapasztalni: a 91 százalékos hústartalmú termék itthon átszámítva 77 kunába került, miközben ugyanez a termék egy horvát üzletben 13 kuna. A zöldségeket is olcsóbbnak találták a határ túloldalán, az uborka a hagyma és a paradicsom esetében 50 százalék volt a különbség. Mint írták, például a húsvéti nagybevásárlást Horvátországban kivitelezve akár 15-20 ezer forintot is spórolhat egy család (a benzinköltséget is beszámítva).

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×