eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke beszédet mond a párt Rendet Borsod megyében! címmel tartott demonstrációján Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal épülete előtt 2020. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Vádat emeltek Novák Előd ellen

Egy szivárványos zászló eltávolítása miatt. Egy másik eljárás is folyamatban van még ellene.

Vádat emeltek garázdaság és rongálás miatt Novák Előd ellen, aki jelenleg újbudai önkormányzati képviselő, korábban a Jobbik országgyűlési képviselője volt, majd miután onnan távozott, a Mi Hazánk Mozgalom tagja lett. Alelnökként szerepel a pártnak az áprilisi országgyűlési választásra leadott országos listáján is, a 4. helyen.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta: a vádlott az önkormányzat épülete előtt kihelyezett szivárványszínű zászlót úgy távolította el, hogy a zászlótartó rúd fedelét megrongálta, felfeszítette. Ezután a zászlót átadta vádlott-társa részére, aki ezt egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről. A zászlót a vádlottak ezután a vád szerint egy szeméttárolóba dobták, tehát megsemmisítették. A rongálással okozott kár mintegy 70 000 forint volt.

A vádemelési indítványban a 41 éves önkormányzati képviselőt a kerületi ügyészség garázdaság vétségével és rongálás vétségével, a társát pedig rongálás vétségével vádolja, és a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést, a vádlottakkal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezen kívül volt egy korábbi ügye is Novák Elődnek, amelyről Bagoly Bettina elmondta: a kerületi ügyészség egy 2019. szeptemberében elkövetett garázdaság miatt is vádat emelt vele szemben. E vád szerint a politikus egy XI. kerületi művelődési központban egy fotóművész alkotását rongálta meg, azt piros festékszóróval fújta le. A fotó egy szexuális irányultságát nyíltan felvállaló párt ábrázolt. A festékszóróból kifújt festék a kiállító paravánt is érte. A rongálással okozott kár csaknem 50 000 forint volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×