eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime
Tűzoltók dolgoznak a főváros XVIII. kerületében a Nemes utcában, ahol a viharos erejű szél megbontotta az orvosi rendelő tetőszerkezetét 2022. január 30. Ezen a napon több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Váratlan feladatokat is kaptak a tűzoltók a vasárnapi vihar után

Sok helyen még hétfőn is dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Eddig csaknem kétezerszer avatkoztak be a tűzoltók a vasárnapi vihar miatt. 1654 alkalommal vasárnap, viszont sokan csak hétfőn vették észre, hogy milyen károk keletkeztek, ezért még most is érkeznek újabb bejelentések – közölte a Katasztrófavédelem.

Hétfőn délelőtt 454 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez a vasárnapi vihar miatt, ezek közül eddig 278-at számoltak fel a tűzoltók. Továbbra is kidőlt fákkal, letört faágakkal és épületkárokkal, sérült tetőkkel kapcsolatban hívják a tűzoltókat.

Tótkomlóson egy malom területén két húszméteres alumínium kukoricasiló összedőlt, kettő másik megsérült a nagy szélben. Mivel a szomszéd telken lévő lakóházat veszélyeztetik, az ott élő ember rokonokhoz került.

Budapesten a XIII. kerületben és a IX. kerületben is iskola tetejéről kellett meglazult cserepeket, lemezeket eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Budaörsön egy lapostetős ház tetejére dőlt a szomszédban épülő ház tűzfala, a födém beszakadt, a ház lakhatatlanná vált. Az ott élő két embert rokonok fogadták be.

Szigetszentmiklóson a sportcsarnok tetejét bontotta meg negyven négyzetméteren a szél, a tűzoltók a veszélyesen lógó tetőelemeket eltávolították.

A károk felszámolását folyamatosan végzik nemcsak a hivatásos tűzoltók, hanem az önkéntesek is. Hétfőn a legtöbb tűzoltói beavatkozásra Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve Budapesten van szükség.

Címlapról ajánljuk
Így vonul nyugdíjba a KSH elnöke
Fél évszázad statisztikája

Így vonul nyugdíjba a KSH elnöke

Adatforradalom és digitalizáció - több más mellett ezeknek a kihívásoknak kellett megfelelnie a Központi Statisztikai Hivatalnak az elmúlt szűk 15 évben, miközben két népszámlálást is lebonyolított a hivatal - mondta az Inforádiónak a KSH június közepétől nyugdíjba vonuló elnöke. Vukovich Gabriella azt is elmondta, hogy szakmai munkával és publikációkkal nyugdíjazása után is részt kíván venni a hazai statisztika életében.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×