eur:
389.63
usd:
361.82
bux:
68511.54
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Krisna-hívők Ételt az Életért Alapítványának ételosztása a Népligetben 2019. október 20-án. Az élelmezés világnapja alkalmából 900 adag meleg ebéddel és ugyanennyi tartós élelmiszercsomaggal készültek a szervezők.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megkezdődtek a karácsonyi ételosztások

Az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének az ünnepi akciója is elstartol.

A sertéspörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak a rászorulók az Ökumenikus Segélyszervezet december 19. és 23. között, öt napon át tartó adventi-karácsonyi melegétel-osztásán. A szeretetvendégség elnevezési akció Csepelen, a víztorony mögött található nagy parkolóban várja minden nap délelőtt 11 órától a rászorulókat 1000 adag melegétellel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója szerint többről van szó, mint egy tál melegételről. Ahogyan a korábbi években is, most is igyekeznek egyfajta karácsonyi ünnepet adni az oda érkezők számára. „Szól a karácsonyi zene, feldíszítjük a sátrat és nagyon sok kedves önkéntes van, aki arról gondoskodik, hogy minden rászoruló úgy érezhesse, itt egy szeretetvendégségen van, hogy egy közösségbe érkezik” – fogalmazott Gáncs Kristóf érdeklődésünkre.

Már november eleje óta tar ünnepváró ételosztásokat a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének az Ételt az Életért elnevezésű programja – mondta a szervezet szóvivője hozzátéve: összesen 27 vidéki és fővárosi helyszínen, több mint 5400 embert látnak majd vendégül. A közösség mindennapi életosztásaihoz képest, a kiemelt karácsonyi ételosztások során egy gazdag, tartós élelmiszereket és édességeket is tartalmazó csomagot is juttatnak a sorban álló rászorulóknak, próbálva segíteni, hogy méltó mód megünnepelhessék a karácsonyt – fogalmazott Szilaj Péterné.

A szóvivő emlékeztetett, hogy a vírus okozta gazdasági nehézségek miatt megemelkedek a fogyasztói árak, amit a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége is érez, tehát nekik is némileg össze kell húzniuk a nadrágszíjat. Alapítványuk kiadásai 30 százalékkal nőttek, ami abban mutatkozik meg, hogy a segélycsomagokban most már azokat az élelmiszereket tudják csak megtartani, amik a legszükségesebb, úgymint az olaj, a liszt, a cukor vagy a margarin. Megjegyezte, az utóbbi időben úgy tapasztalják, hogy a hozzájuk segítségért fordulók közül minden negyedik-ötödik ember érintett a járvány kapcsán.

Szilaj Péterné végezetül elmondta, hogy december 24-én, 25-én és 26-án a Népligetben a déli órákban naponta több mint 1000 rászorulónak tartanak majd kiemelt ünnepi ételosztást melegétellel és élelmiszercsomaggal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t - számolt be róla az eladó. A 87 méter magas irodaépület több mint 150 millió eurós (kb. 58 milliárd forint) vételára az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×