eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: csökken a kisvállalkozói adó is

A miniszerelnök a Kossuth Rádióban jelentett be, hogy döntöttek a kiva egy százalékpontos megvágásáról.

Orbán Viktor arról is beszélt a Kossuth Rádióban, hogy ha a munkaadók elfogadják a húszszázalékos minimálbéremelést – márpedig elfogadták –, akkor cserébe csökkentik a munkát terhelő adókat.

„Az volt a tárgyalások témája hosszú heteken át, hogy a kormánynak hány százalékos adócsökkentést kell végrehajtania a vállalkozók érdekében, hogy ők meg tudják emelni a minimálbért” – mondta a miniszterelnök.

Kiemelte a pénzügyminiszter bátorságát, miszerint nagy adócsökkentést vállalt be jövőre Varga Mihály:

10 százalékra csökken a kisvállalkozói adót az eddigi 11-ről,

és négy százalékkal mérséklik a szociális hozzájárulás mértékét. Utóbbi a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás megszűnéséből és szochó 2,5 százalékpontos csökkenéséből jön ki.

A minimálbér 200 ezer forint lesz 2022-ben, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelkedik.

A kisvállalkozói adó csökkenéséről már a múlt héten közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy az szerepel a kormány javaslatai között a tárgyaláson, azt is írták, hogy 13 milliárd forintot hagyna a kisebb cégeknél a változás, de csak most, a miniszterelnök bejelentéséből lehetett megtudni, hogy a megállapodásba is bekerült.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×