eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A koronavírus (COVID-19) elleni vakcina beadására készül egy egészségügyi dolgozó a torinói San Giovanni Bosco kórházban 2020. december 27-én. Ezen a napon kezdődik az Európai Unió (EU) tagállamaiban a lakosság összehangolt beoltása. Az Európai Bizottság december 21-én adott feltételes forgalombahozatali engedélyt a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcina európai alkalmazására. Az oltóanyag az első EU-ban engedélyezett koronavírus elleni vakcina.
Nyitókép: MTI/ANSA/EPA/Tino Romano

Beszédes koronavírus-ábrát osztott meg Jakab Ferenc

Az oltások felvételére, a járványügyi előírások betartására biztat mindenkit, ennek szükségességét illusztrálja két grafikonnal.

A környező országok esetszámainak növekedését és az átoltottság arányát vetette össze a Virológia Pécs Facebook-oldalon Jakab Ferenc virológus. "Tudjuk, hogy Romániában nagy a baj, ahol az átoltottság éppen csak súrolja a 30 százalékot, míg hazánkban ez az érték messze magasabb, jelenleg 61 százaléknál mozog" - hívta fel a figyelmet.

Hazánkban is emelkedik a fertőzések száma, mégis egy egyenletes, nem túl gyorsan emelkedő tendenciát mutat. "Nagyon jó lenne, ha ez így is maradna, ezért fontos, hogy felvegyük az oltásokat (még most sem késő!) és betartsuk a járványügyi előírásokat" - írta.

Facebook/Virológia Pécs
Facebook/Virológia Pécs
Facebook/Virológia Pécs
Facebook/Virológia Pécs

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×