eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselő, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője a fővárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Ferencvárosban is jön az új parkolási rend

Baranyi Krisztina polgármester posztolt arról, hogy kialakítanának csak a helyiek által használható parkolóhelyeket. Az előterjesztésről csütörtökön szavaz a képviselőtestület.

Csütörtökön tárgyalja a képviselő-testület azt az előterjesztést, amely a terézvárosi kezdeményezéshez hasonlóan kizárólagos lakossági parkolóhelyeket hozna létre Belső- és Középső-Ferencváros, valamint a József Attila-lakótelep közterületi várakozóhelyeinek 30 százalékán – írja Baranyi Krisztina, a kerület ellenzéki polgármestere a Facebookon.

Azt írja, a lakótelepen már tavaly is kezdeményeztek hasonlót, de akkor a Budapest Közút elutasította a tervet.

„A Főpolgármesteri Kabinet által kidolgozott komplex csomag átültethető a IX. kerületre – folytatódik a polgármester posztja –, és nem csak a helyiek kényelmét szolgálná, hanem többek közt enyhítheti az autók borzasztóan megnövekedett számából adódó környezeti károkat is.

Az este 8-tól reggel 7-ig a helyiek számára fenntartott parkolási helyeken túl a csomag részei:

  • a mozgáskorlátozottaknak szolgáló várakozóhelyek számának növelése
  • a nagyobb forgalmú közlekedési csomópontokon, például az iskolák közelében Kiss&Ride (várakozni tilos) helyek kialakítása
  • mobilitási pontok, ahol mérettől függően csak mikromobilitási járművek (kerékpár, roller, cargo-kerékpár), illetve közösségi autómegosztásban érintett nagyobb gépjárművek (autó, robogó) helyezhetőek el.
  • koncentrált rakodóhelyek, amelyeket a kereskedelmi létesítményekhez igazítanánk, viszont nagy segítséget jelentenének a helyieknek is például költözés esetén”

Azt írja, a járvány alatt már létesítettek parkolókat a helyieknek, de annak fenntartása jelentős élőerőt követelt, az új megoldás praktikusabb és olcsóbb lesz.

A ferencvárosi képviselőtestület csütörtökön szavaz az előterjesztésről.

Az Infostart is megírta korábban, hogy más belső pesti kerületekben is elindult hasonló kezdeményezés. Elsőként a VI. kerületben indul a projekt, és arra lehetett számítani, hogy ősz folyamán a VII. és a XIII. mellett várhatóan az V. kerület is csatlakozik a kezdeményezéshez. Most kiderült, hogy Ferencváros is beszáll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×