eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Már kész oltási sorrenddel várta a BKV a lehetőséget

Bolla Tibor BKV-vezérigazgató az InfoRádióban elmondta, a buszvezetőknél fellépő betegség miatti hiányt még meg tudják oldani, de ha a vaskerekeseknél kiesik 1-2 százaléknyi ember, baj lesz.

Elkezdik a BKV dolgozóinak tömeges oltását - erősítette meg az InfoRádiónak a közlekedési társaság vezérigazgatója, Bolla Tibor, aki arról is beszélt, hogy egyszerre több mint 500 dolgozó esett ki a munkából koronavírus-fertőzés miatt.

"A vírus harmadik hullámában nagyon sok dolgozónk érintett, már meg is haladja az ötszáz főt azon kollégák száma, akik betegek vagy közvetlen kontaktok. Akik érintettek voltak a járványban, már 1700-nál is többen vannak, kilenc kollégát veszítettünk el" - részletezte a számokat a vezető.

A járatok üzemeltetésében, karbantartásában jelenleg még nincs zavar, sikerült megoldaniuk a pótlást, de a buszvezetőknél már 10 százalékos a munkaerőhiány, az ő munkájukat a túlóra intézménye vagy tartalékosok bevetése tudta kiegészíteni, de egyéb ágazatok (így a vaskerekesek) nem bírnak ekkora tartalékokkal sem, 1-2 százalékos megbetegedés már komoly problémákat okozhat, vonalra kiképzett járművezetők vannak.

Bolla Tibor leszögezte:

ha nem durvul el még jobban a járvány, tartani tudják a frontot.

Korábban a fővároson keresztül kezdeményezte a BKV, hogy a fővárosi közlekedés is tartozzon a kritikus infrastruktúra körébe, sikerrel is járt.

Nyilvántartásuk nincs arról, hogy a háziorvosok hány BKV-dolgozót oltottak be eddig, de arról tudnak, hogy hivatalos adatokon keresztül van 136 oltott munkatársuk.

Ha oltási sorrendet kell felállítani, arra már felkészültek. Addig is minden nap fertőtlenítő takarítást végeznek el minden járművön és a közösségi terekben.

A maszkviselés is szigorodott a társaságnál, egyedül

a járművezetőknek nem kötelező, ha el tudnak különülni a környezettől

- tudatta Bolla Tibor.

Ismert, a járművezetőkhöz legközelebbi üléseken most nem utazhat senki, az első ajtós felszállás viszont nem szűnt meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×