eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyermeksürgősségi baleseti betegszoba a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan átadott gyermeksürgősségi részlegében 2018. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Győrben már megtelt a kórház, a szomszéd megyéktől várnak segítséget

A győri kórházban maximum 360 beteg ellátását tudják vállalni, de szerdán már 371 covidos fekvőbetegük volt.

A hét elején minden Covid-ellátó kórház vezetőjével beszélt Orbán Viktor, és azt kérdezte a miniszterelnök, hogy legfeljebb hány beteget tudnak ellátni. Jávor László, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa azt válaszolta, hogy a győri kórházban maximum 360 beteg ellátását tudják vállalni a jelenleg rendelkezésre álló humán erőforrással. Ezzel szemben szerdán már 371 covidos fekvőbetegük volt, közülük hatvanan intenzív terápiára szorulnak – derült ki a főigazgató GyőrPlusz magazinnak adott interjújából.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a megyei kórházak közül a mosonmagyaróvári már megtelt, Csornán most nyitottak meg egy 46 ágyas Covid-osztályt, és több beteget már Győrből Sopronba kellett átszállítani.

Jávor László szerint megoldás lehetne, ha a szomszédos, kevésbé terhelt megyék segítenének be az ellátásba, vagy ideiglenesen az ottani szakembereket kellene átirányítani a telített kórházakba.

A helyzet pedig rosszabbodni fog, a főigazgatót Palkovics László miniszter arról tájékoztatta, hogy a halmaz- és a hálózatelméletekkel foglalkozó matematikusok szerint még legalább két héten át folyamatosan egyre több lesz a Covid-beteg az országban.

Egyre több koronavírusos gyereket is kezelnek Győrben, jelenleg ketten intenzív kezelésre is szorulnak, és volt egy 17 éves fiatalember, akit speciális kezelésre Budapestre kellett már küldeni. A kórházban volt már több olyan eset is, amikor valaki a második oltása után hetekkel fertőződött meg, és olyan is, aki bizonyítottan átesett a fertőzésen, ennek ellenére másodszorra is elkapta a vírust.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×