eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyar Posta Zrt. munkatársa a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékot és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét kézbesíti Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A héten érdemes lesz lesniük a postást a nyugdíjasoknak

Minden érintett megkapja a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.

Zsigó Róbert emlékeztetett arra, hogy 2009-ben, a gazdasági világválság idején az akkori baloldali kormány vette el a tizenharmadik havi nyugdíjat az idősektől. "A nemzeti kormány pedig a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben is kiáll a magyar emberek érdeke mellett. A gazdaság-újraindítási akcióterv keretében megkezdtük a 13. havi nyugdíj visszaépítését" - hangoztatta.

Zsigó Róbert elmondta: február 12-én kezdődött a 13. havi nyugdíj első részletének utalása, illetve kézbesítése 2,56 millió idős embernek. Ezen a héten valamennyi, öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban - árvaellátásban, özvegyi nyugdíjban, rokkantsági járulékban - részesülő megkapja a járandóságát - ismertette.

A kormány 2010 óta megbecsüli az időseket - mondta, felidézve, hogy a kabinet akkor megállapodást kötött a nyugdíjasokkal a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzéséről.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: "álljuk is a szavunkat", hiszen 2010 óta törvény garantálja a nyugdíjak értékállóságát, azóta

több mint 10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke.

Hozzátette: az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extrakifizetést is kaptak az idősek. Az extrakifizetések között az Erzsébet- és rezsiutalványokat, illetve a nyugdíjprémiumot említette példaként az államtitkár.

Zsigó Róbert azt mondta: a többszöri rezsicsökkentés is "érezhetően segíti a nyugdíjasok mindennapjait".

A 13. havi nyugdíj visszaépítése négy részletben történik - jelezte, arra is kitérve, hogy idén az első heti pluszjuttatást, 2022 februárjában kétheti, 2023-ban háromheti juttatást kapnak a nyugdíjasok, és 2024-ben kapják meg először a teljes összegű 13. havi nyugdíjat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×