eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy hajó közlekedik a Dunán a szmogos, ködös időben a fővárosban 2017. február 15-én. Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Van, ahol már veszélyes a levegő minősége, és karácsonyig csak romlás várható

A magas szállópor-koncentráció miatt kedvezőtlenül alakul a levegőminőség a Sajó-völgyében – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Tájékoztatásuk szerint Sajószentpéteren veszélyes, Kazincbarcikán és Putnokon pedig egészségtelen a levegő minősége. További három városban, Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben kifogásoltnak minősítették a levegőt az NNK levegőhigiénés értékelése alapján.

A meteorológiai előrejelzés alapján az ország keleti, északkeleti országrészében nem várható jelentős javulás – tették hozzá.

Az NNK kiemelte: a légszennyezők közül a kisméretű aeroszol részecskék (szálló por) bírnak a legjelentősebb egészségkockázattal, rövid távon elsősorban légzőszervi tüneteket okoznak, továbbá növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. Az érintett településeken fontos a helytelen fűtési módok alkalmazásának visszaszorítása, a szilárd tüzelést alkalmazók lehetőség szerint száraz tűzifát tegyenek a tűzre – kérték.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×