eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Autóra fagyott ónos eső Pécsen 2016. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Vigyázat, ezeken az utakon várható önos eső!

A teljes Dunántúlon ónos eső nehezíti csütörtökön a közlekedést, ezért a Magyar Közút intenzív síkosságmentesítést végzett – tájékoztatott a vállalat kommunikációs vezetője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseivel egyezően, a teljes Dunántúl teljes területén, valamennyi megyében ónos eső nehezítheti a közlekedést, illetve az ország nyugati határszélén intenzívebb havazásra is sor került az éjszakai órákban – fogalmazott az InfoRádiónak Pécsi Norbert –, ezért a Magyar Közút intenzív síkosításmentesítést végzett az országos közutakon, amely során 4 ezer tonna sót, valamint több mint 400 ezer liternyi kalcium-klorid oldatot vettek be az elmúlt egy napban.

Miután nem volt akkora mennyiségű ónos eső még,

egyelőre azt lehet mondani, hogy valamennyi fő- és gyorsforgalmi úton jól járható az országos közúthálózat.

A mellékutakon, amelyek sorrendben a beavatkozás végén vannak, elsősorban Vas és Zala megyében találkozhatnak a közlekedők téliesebb útviszonyokkal. A Magyar Közút ezért mindenképp azt tanácsolja az autósoknak, függetlenül attól, hogy jelenleg nincs nagyobb fönnakadás, tájékozódjanak utazás előtt, és győződjenek meg arról, hogy megfelelően felkészített járművekkel tudnak elindulni.

A Magyar Közút – a jelenlegi helyzetre tekintettel – a négy meglévő fokozatból a másodikban dolgozik momentán, miszerint már az éjszaka során megelőző síkosításmentesítést végeztek azokon a területeken, ahol várható volt az ónos eső – ismételte meg a társaság kommunikációs vezetője. Több kört tettek meg a munkagépeik, ugyanis

hiába a kijuttatott jelentős mennyiségű síkosságmentesítő anyag, ha intenzívebb az ónos eső, lemoshatja az útburkolatról.

Így sok helyen újra és újra be kellett avatkozniuk, és kell is még majd a következő órákban. Tekintettel arra, hogy az előrejelzések szerint, főként a nyugati országrészben továbbra is várható még ónos eső.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×