eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetemen rektora beszél az ötezredik veseátültetést bejelentő sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetem Semmelweis Szalonjában 2020. február 24-én. A műtétet egy 52 éves férfin hajtották végre február 9-én, a páciens a műtét után tizenkét nappal hazamehetett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Merkely Béla: 3-4 hét alatt berobbanhatnak itthon a számok

Körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon. Heteken belül berobbanhatnak a számok, de lassíthatjuk a folyamatot, ha figyelünk az idősekre - mondta a Semmelweis Egyetem rektora, aki a maszkra, a kézmosásra és az udvarias távolságtartásra figyelmeztetett.

Merkely Béla az atv Heti Napló című műsorában egyebek között arról beszélt, hogy a koronavírus önmagában a határok bezárásával nem állítható meg. Ő maga ezt már korábban megtette volna, de a magyarok ezt láthatóan nem akarták. Horvátországtól tartottak, ez a félelem pedig be is igazolódott. Míg tavasszal nem volt cirkuláló a vírus, a behurcolást követően a fertőzés cirkulációja már tízszerese a tavaszi helyzetnek. Mint mondta, most főként 20-30 évesek kapják meg a vírust.

A Semmelweis Egyetem rektora arról is beszélt, hogy nagyjából hússzorosa az igazolt fertőzéseknek a valódi szám, vagyis körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon. Szerinte a következő 3-4 hétben robbanhatnak be a számok, a folyamatot azonban felelős magatartással, maszkhasználattal, kézmosással, távolságtartással lassítani lehetne.

Mint mondta, ő maga kötelezővé tenné a maszk használatát, mert minél többen használják, annál nagyobb az esélye, hogy sikerül visszaszorítani a reprodukciós rátát.

Hétfőn 18 órtól Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×