INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

egészségügy

horváth ildikó

eeszt

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új Trace 1310 ISQ 7000 HS típusú gázkromatográffal kapcsolt tömegspektrométerének bemutatóján az intézet budapesti laboratóriumában 2020. január 22-én. A berendezés a hamis, ismeretlen eredetű gyógyszerek, illegális készítmények analizálását teszi lehetővé.

Horváth Ildikó: meghatszorozódott az online egészségügyi ügyintézést választók száma

InfoRádió

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ezért az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér teljes adatállományát átköltöztette a Kormányzati Adatközpontba, mert abban az úgynevezett felhőben nagyobb a hely és a biztonság.

140 millió adatot tárolnak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben, ahová minden nap több mint 13 ezren jelentkeznek be és több mint 240 ezer egészségügyi dokumentumot töltenek fel – mondta az InfoRádióban Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

"A Covid-időszak világosan megmutatta, hogy a digitális egészségügy Magyarországon is jól vizsgázott" – mondta Horváth Ildikó, és úgy látja, az olyan megoldások, mint az e-recept kiválóan szolgálták a magyar emberek egészségét és a hozzáférésüket az egészségügyhöz. A járvány hatására meghatszorozódott azoknak az embereknek a száma, akik betekintenek az elektronikus térbe.

Idén nyáron újabb szolgáltatók adataival bővült az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér – emlékeztetett Horváth Ildikó. A magánegészségügyi szolgáltatók is kötelesek adatot szolgáltatni az ellátásról, tehát betegek biztosak lehetnek, hogy minden elvégzett munka bekerül a felhőbe, és a következő orvos is láthatja, így könnyebb és gyorsabb lesz az ellátás.

Ezek fontos és bizalmas adatok, ezért nagy és biztonságos helyre van szükségük -- indokolta az államtitkár az augusztusi hosszú hétvégén végrehajtott úgynevezett felhőköltöztetést.

"Ez egy hatalmas és nemzetbiztonsági szempontból nagyon jelentős adat, hiszen az emberek betegségével kapcsolatos részletes információkat tartalmazza. Fontos a magas szintű védelme és a tárhely korlátlan hozzáférhetősége, hogy ha sok adat érkezik, akkor is fogadni tudja" – mondta az államtitkár.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe az ügyfélkapun keresztül lehet bejutni, és ott bárki elérheti a saját leleteit, zárójelentéseit, receptjeit és egyéb orvosi dokumentumait. Ezek az adatok elősegítik a gyorsabb és pontosabb diagnózist, illetve a célzottabb terápiát – hangsúlyozta Horváth Ildikó.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Horváth Ildikó - felhőköltöztetés
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018