eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Közönség a Lóci játszik zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Még ebben hónapban eldől több tucat nagy rendezvény sorsa

Augusztus 15-ig biztosan érvényben maradnak az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényekre vonatkozó korlátozások. Arról, hogy mi lesz utána, július végén dönt a kormány.

A Kormányinfón elhangzott bejelentés azt is jelenti, hogy ebben a hónapban eldől számos nyár végére, augusztus utolsó napjaira halasztott nagyrendezvény, fesztivál sorsa. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor azt mondta, hog y jelenleg több érv szól a mellett, hogy ne legyenek enyhítések.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az utolsó áprilisi kormányülésen döntöttek arról, hogy augusztus 15-ig semmilyen tömegrendezvény sem tartható meg. A döntés hatására számos rendezvényt lefújtak a szervezők, megpecsételődött egyebek között a nagyok, vagyis a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound sorsa.

Ugyanakkor többen döntöttek úgy, hogy augusztus 15. utánra szervezik át a programokat, vagy legalábbis azok menthető részét, így voltak ezzel például a B. My Lake, a Strand, a Fishing On Orfű, az EFOTT, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a SZIN és a Kolorádó szervezői is.

Ha a kormány július végén a járványügyi adatok alapján úgy dönt, hogy augusztus 15. után sem engedélyezi az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, idén elmaradhatnak ezek a fesztiválok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×