eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK/Facebook

Nagy változások jönnek a budapesti közlekedésben

A villamossínekre költözik az autóbuszközlekedés a Bartók Béla úton, buszsávot kap a Hegyalja út. Kerékpárral is felszállhatunk számos villamosra, sőt hamarosan akár az M4-es metróra is.

A Budapest Városháza facebook-oldalán újabb résszel jelentkezett a Budapest Restart sorozat. Az Adjunk teret a közlekedőknek! című beszélgetésen a járvány miatti, a közlekedést érintő intézkedések és fejlesztések mellett, új fejlesztésekről, változásokról is szó esett.

Külföldi példák bizonyították, hogy a járvány hatására megnövekedett az autósforgalom, ha ez Budapesten is megtörténik, az egész város bedugul. A városvezetés feladata az, hogy mindenki számára alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben. Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy új buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában. A Bartók Béla úton a buszok a vágányokon fognak közlekedni. Megkezdődött a Pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út - Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között.

A Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a szelíd közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért

újabb ideiglenes kerékpársávok kialakítására kerül majd sor, a Baross utcán az Orczy térig, a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően az M4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi nemrég bejelentett megújítása is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×