eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A béremelés mellett magasabb jutalmakat ígérnek a szakiskolák oktatóinak

Az új szakképzési törvény elfogadása után a területért felelős helyettes államtitkár körlevelet küldött minden szakképzési centrumba a pedagógusok tájékoztatása érdekében.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy jól járnak az oktatók a szakiskolák átalakításával: nemcsak béremelésre, de a vártnál magasabb jutalmakra is számíthatnak, ugyanis 2020 júliusától átlagosan harminc százalékkal emelkedik a szakképzésben oktatók bére, amire 35 milliárd forintot fordít a kormány. De a munkáltatók az egyéb juttatások tekintetében is nagyobb mozgásteret kapnak – nyilatkozta a lapnak Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, aki szerint a rugalmasabb keretek miatt teljesítményalapú, versenyképes, motiváló bérezési rendszer teremthető meg.

A Népszava ugyancsak foglalkozik a szakképzés átalakításával. Mint írják, a parlament által elfogadott új szakképzési törvény a pedagógusok, szakoktatók körében azért borzolta a kedélyeket, mert megszüntette közalkalmazotti jogviszonyukat, foglalkoztatásuk a munka törvénykönyve hatálya alá került, így a munkafeltételeiket érintő több törvényi garanciától is eleshetnek. Az újság arról számol be, hogy Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár körlevelet küldött minden szakképzési centrumba a pedagógusok tájékoztatása érdekében. A helyettes államtitkár szerint a bérezés szempontjából kedvezőbbek lesznek a feltételek, és a szakszervezetek állításával ellentétben megmarad a jubileumi jutalom is.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×