INFORÁDIÓ 
2020. október 2. péntek
Petra

borkai zsolt

mob

magyar olimpiai bizottság

visszahívás

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból.

Visszahívták Borkai Zsoltot a MOB-ból

Infostart

A Magyar Torna Szövetség lépett a volt olimpikon, győri polgármester ügyében.

A Magyar Olimpiai Bizottság megerősítette az Index hírét, és közölte: 2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. "Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük".

Hétfőn a parlamentben Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, olimpiai bajnok magyar vízilabdázó a saját olimpiai aranyérmét feltartva kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a kormányfő szerint "a társadalom megvetését kiváltó, gusztustalan és erkölcstelen magatartást tanúsító olimpikon méltó az életjáradékra?"

Orbán Viktor azt kérte a képviselőtől, hogy ebben a kérdésben forduljon a Magyar Olimpiai bizottsághoz. A MOB ugyanakkor csütörtöki közleményében arról írt, hogy az Indexnek, hogy "Az olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta. Az olimpiai járadékok megállapításának, folyósításának, vagy azok megszüntetésének kérdésében a jelenlegi törvényi szabályozás alapján a Magyar Olimpiai Bizottságnak nincs hatásköre eljárni."

A MOB jelezte, a Magyar Olimpiai Bizottságot megkereste Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja, és az olimpiai járadékról szóló törvény módosítása tervezetének véleményezését kérte.

"A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogjuk küldeni a képviselőnek" - zárul a közlemény.

Az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsolt 2010 és 2017 között volt a MOB elnöke. Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018