eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Borkai Zsolt, Győr polgármestere az Audi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 23-án. Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét. A kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő fejlesztést.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Borkai Zsolt: független polgármesterként folytatom

A győri polgármester keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, nem tagja a Fidesznek a továbbiakban.

Nem tagja a Fidesznek többé Borkai Zsolt - jelentette be keddi sajtótájékoztatón maga az érintett.

Az előállt legitimáció mellett nem akar lemondani, tette hozzá rövid sajtótájékoztatóján a városvezető.

A sajtó kérdéseire nem válaszolt, néhány újságíró utánakiabált azt tudakolva, hogy mikor fog válaszolni kérdésekre.

Előzmények

Ismert, Borkai Zsolt győri polgármesterről az önkormányzati választás előtt bő egy héttel látott napvilágot egy frissen létrehozott blogoldalon néhány fénykép, amin oldott hangulatban szórakozik egy jachton nőtársaságban, majd miután a blogon egyéb, a polgármesterre nézve terhelő kijelentések is megjelentek, közleményt adott ki pártján, a Fideszek keresztül a városatya: "A személyemmel kapcsolatban megjelent hazugságokat az ellenzéki kampánycirkusz részének tekintem, amellyel a győri ellenzék alkalmatlanságáról akarják elterelni a figyelmet."

Ezt követően újabb és újabb képek, videók és információk láttak napvilágot a blogon Borkai Zsoltról, ezekre reagálva a polgármester bocsánatot kért, de nem mondott le, noha kevéssel a választás előtt meghirdetett egy sajtótájékoztatót, amit annak időpontja előtt közvetlenül lemondott.

A választáson győzelmet aratott az összellenzéki jelölt Glázer Tímea fölött, megszerezve a voksok relatív többségét, vagyis újabb ötéves ciklus megkezdésére szerzett közbizalmat Győrben.

Ellenzéki reakció

Glázer Tímea ellenzéki polgármester-jelölt szerint Borkai Zsoltnak azonnal távoznia kellene a város éléről. Az ellenzék újraszámoltatná a szavazatokat, a szükséges iratokat most adják a helyi választási bizottsághoz. Szerinte Borkai Zsolt már akkor méltatlanná vált a város vezetésére, amikor nyilvánosságra kerültek a jachtos videók.

Glázer Tímea szerint - mint az a HVG.hu-n megjelent - Borkai Zsoltnak nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a polgármesteri címről kellett volna lemondania; "szégyent hozott" Győrre és a kormánypártra, de ezt "a városról nem akarja lemosni", hanem csak a Fideszről.

Az ellenzéki jelölt 600 szavazattal vesztett a vasárnapi önkormányzati választáson, emiatt kért újraszámlálást.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×