eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP, Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért és Veres Pál a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város polgármesterjelöltjeinek és Leventéné Gonda Erika, a Fidesz-KDNP és Hegedűs Andrea, a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város önkormányzati képviselőjelöltjeinek plakátjai Miskolcon 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Hetekig maradnak még a kampány nyomai - aztán bárki leszedheti

Legkésőbb 30 napon belül, vagyis november 12-éig el kell távolítani választási plakátokat - mondta Tóth, János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.

A választási eljárásról szóló törvényt 2013-ban alkották meg, nagyon pontosan és precízen úgy fogalmaz, hogy a választást követő 30 napon belül köteles azt eltávolítani az, aki felhelyezte, illetve akinek az érdekében felhelyezték azt - ismertette az InfoRádióval Tóth János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.

Ha a határidőből kicsúsznak, az eltávolítás költségét kell viselniük az érintetteknek.

"Nem a bírságolás a fő szempont, hanem hogy minél hamarabb valóban eltűnjenek a plakátok.

Egyébként az én mostani tapasztalatom az, hogy kezdik leszedni, visszavonni az elhelyezett üzeneteket. A mozgó plakáthelyeket többségében az önkormányzat helyezte ki, és fogja visszavenni, elébe menve a felesleges vitáknak" - tette hozzá Tóth János.

Ha a harminc nap lejár, és egy városlakót zavar a plakát, maga is leveheti a plakátot úgy, hogy nem büntetik meg érte.

Budapesten még tavalyi országgyűlési és tavaszi EP-választási plakátok is vannak sok helyütt. Ezeket az önkormányzatok hivatalának megbízása alapján mindenhonnan el kellene távolítani, de - mint Tóth János elmondta - félreeső helyeken is elhelyeznek plakátokat, és már nem is emlékszik a plakátoló, hogy ő hova tett hirdetményt, tehát véletlenül is elmaradhatott a takarítás;

aki önkényesen leszed már jogszerűtlenül fent lévő plakátokat, nem lehet ezért felelősségre vonni.

Az önkormányzati választásokról szóló valamennyi cikkünket megtalálja ITT.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×