INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

szúnyog

szúnyogirtás

balaton

nyaralás

vízpart

Itt kell jelentkeznünk, ha sokalljuk a szúnyogokat

Itt kell jelentkeznünk, ha sokalljuk a szúnyogokat

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika
Újabb cikkünk a témában:

Kilenc budapesti kerületben és további több mint 150 településen folytatódik a héten a központi szúnyogirtás - közölte a katasztrófavédelem szóvivője, Mukics Dániel. Aki sok szúnyoggal találkozik egy adott településen, az önkormányzathoz fordulhat.

Ezen a héten a III., IV., X., XI., XIII., XVI., XVII., XXI. és XXII. kerületben irtja a szúnyogokat a katasztrófavédelem. További 156 településen, összesen 70 ezer hektáron folytatódik a munka, de pótolják a Balatonnál az erős szél miatt elmaradt irtást is.

A Duna és a Tisza mentén az árterekben biológiai módszerrel védekeznek, ami a lárvákat pusztítja, a csapadékos május után azonban a Szigetközben, a Dunakanyarban és Csongrád megyében is rengeteg a szúnyog, így kémiai irtószert is be kell vetni - mondta az InfoRádióban Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

"Olyan minimális mennyiségben permetezik ki a szakemberek az irtószert, hogy az emberekre, a háziállatokra, illetve a növényekre teljesen ártalmatlan az irtószer, csak több ezerszeres dózisban jelentene bárkire bármilyen veszélyt is"

- egyértelműsítette.

Ha valaki tud olyan településről, ahol a kezelés ellenére még mindig túl sok a szúnyog, az az önkormányzatnál jelezhető.

"A szúnyoggyérítés mindig azokra a településekre terjed ki, ahol éppen a legnagyobb a szúnyogártalom. Ha valaki mégis úgy érzi, a településén nagyon sok a szúnyog, semmi más teendője nincs, mint jelezni az önkormányzat felé, ami felveszi a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel"

- mondta még el Mukics Dániel.

Figyelmeztetése szerint a lakosság is sokat tehet a szúnyogirtás sikerességéért, ha az esővíztározó edényekben gyűjtött vizet kiönti vagy lefedi.

Az irtás a tervek szerint augusztus végéig tart.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Szúnyogirtás - szólni kell!
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018