eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Robbanásszerű a növekedés a balatoni vitorlázásban

Kollár Lajos szakszövetségi elnök szerint minden fontos mutató növekedést jelez, például megduplázódott a vitorlázó gyerekek száma, akik nem fogják otthagyni ezt a sportot.

A vitorlássport jelentősége évről évre folyamatosan nő - jelentette ki az InfoRádióban a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

"Mi, vitorlázók mindig optimisták vagyunk, jó szezonra számítunk. Tavaly majdnem minden versenyen megdőlt a részvételi rekord, beleértve az évadnyitót, a Fehérszalagot, a Kékszalagot,

megállapítható tehát, hogy a vitorlássport jelentősége növekedik. A szövetségnek ebben sok munkája van" - mondta Kollár Lajos.

A fellendülésben része volt annak is, hogy a Kékszalagot csaknem teljes egészében közvetítette a média, és ez idén is így lesz. Közben ráadásul megduplázódott a vitorlázó gyerekek száma, akik felnőtté válva nyilván nem fognak ettől a szép sporttól elszakadni - vélekedett a szakember.

"Nőtt a versenyengedélyes és a túravitorlázók száma is,

tehát tényleg mindenben rekordév volt a tavalyi, egy szövetségnek pedig nem lehet más vágya, mint megpróbálni felülmúlni azt" - tette hozzá.

Ebben a szezonban a hangsúly a versenyprogramokon lesz, a teljes naptár már december óta ismert. "Ezekhez számos parti rendezvény is társul, a Kékszalag sem csak egy verseny már, hanem egy fesztivál, sok ezer emberrel. Sok tízezer embert mozgatunk meg, megnő ilyenkor a vendégéjszakák száma, de egymás után nőnek ki a kisebb rendezvények is. Magam is

21 éve rendezek versenyt a régi hajóknak, oldtimer vitorlásoknak, amit összekötöttünk egy oldtimerautó-felvonulással Füred-Tihany-Dörgicse-Alsóörs-Kenese útvonalon,

másnap pedig indul a kupa a vízen" - említette Kollár Lajos, aki szerint mindez igazi látványosság a Balatonon nyaralók számára is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×