INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

h8-as hév

m2-es metró

összekötés

bkk

budapest

tömegközlekedés

A MÁV Start Zrt. által üzemeltetett H8-as HÉV-vonal egyik szerelvénye megérkezik Gödöllőről az Örs vezér téri végállomásra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Cáfol a BKK a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése ügyében

Infostart

Azt írták, nem módosult az M2-es metró és a H8-as HÉV összekötésére vonatkozó tervezési határidő.

Csúszik az M2-es metró és a gödöllői HÉV-vonal összekötésének tervezése, mert a HÉV-ek kikerültek a főváros fennhatósága alól, és nem tudni, hogy a MÁV-HÉV Zrt. vagy a BKK-BKV lesz-e a projektgazda - írtuk néhány napja aVilággazdaság közbeszerzési értesítőre hivatkozó cikkét szemlézve.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken közölte: az „M2 metró és a gödöllői HÉV összekötés, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítása” projekt keretében jelenleg a fővárosi szakaszok – azaz az össszekötésre váró rész Pillangó utca és Cinkota közötti szakasza, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal – tervezése zajlik.

  • A fővárosi szakaszokra vonatkozóan a bírálati engedélyezési tervek elkészültek, a tervek bírálata megtörtént, illetve bizonyos szakaszokra jelenleg is tart.
  • A metró és HÉV üzemben is közlekedni képes új, kétfeszültségnemű járműre vonatkozóan az elvi előzetes típusengedélyt már kiadták.
  • A jármű feltételes közbeszerzésének kiírása érdekében az érintett, potenciális üzemeltetőkkel, valamint a hatóságokkal az egyeztetések folyamatosak.

Az M2-es metró és H8/H9 jelzésű HÉV vonalak üzemeltetési, valamint tulajdonosi kérdéseiben folyamatosan egyeztetnek az érintett felek, az üzemeltetők (BKV Zrt., MÁV-HÉV Zrt.) bevonásával.

A projekt előkészítésének véghatáridői nem módosultak, az továbbra is 2019 vége,

a közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosítás csak technikai változtatásokat tartalmaz - szögezte le a BKK.

Jelenleg a projekt előkészítő fázisa tart, elkészültét a 2021-27-es európai uniós ciklusban tervezik.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018