eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A MÁV Start Zrt. által üzemeltetett H8-as HÉV-vonal egyik szerelvénye megérkezik Gödöllőről az Örs vezér téri végállomásra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Cáfol a BKK a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése ügyében

Azt írták, nem módosult az M2-es metró és a H8-as HÉV összekötésére vonatkozó tervezési határidő.

Csúszik az M2-es metró és a gödöllői HÉV-vonal összekötésének tervezése, mert a HÉV-ek kikerültek a főváros fennhatósága alól, és nem tudni, hogy a MÁV-HÉV Zrt. vagy a BKK-BKV lesz-e a projektgazda - írtuk néhány napja aVilággazdaság közbeszerzési értesítőre hivatkozó cikkét szemlézve.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken közölte: az „M2 metró és a gödöllői HÉV összekötés, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítása” projekt keretében jelenleg a fővárosi szakaszok – azaz az össszekötésre váró rész Pillangó utca és Cinkota közötti szakasza, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal – tervezése zajlik.

  • A fővárosi szakaszokra vonatkozóan a bírálati engedélyezési tervek elkészültek, a tervek bírálata megtörtént, illetve bizonyos szakaszokra jelenleg is tart.
  • A metró és HÉV üzemben is közlekedni képes új, kétfeszültségnemű járműre vonatkozóan az elvi előzetes típusengedélyt már kiadták.
  • A jármű feltételes közbeszerzésének kiírása érdekében az érintett, potenciális üzemeltetőkkel, valamint a hatóságokkal az egyeztetések folyamatosak.

Az M2-es metró és H8/H9 jelzésű HÉV vonalak üzemeltetési, valamint tulajdonosi kérdéseiben folyamatosan egyeztetnek az érintett felek, az üzemeltetők (BKV Zrt., MÁV-HÉV Zrt.) bevonásával.

A projekt előkészítésének véghatáridői nem módosultak, az továbbra is 2019 vége,

a közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosítás csak technikai változtatásokat tartalmaz - szögezte le a BKK.

Jelenleg a projekt előkészítő fázisa tart, elkészültét a 2021-27-es európai uniós ciklusban tervezik.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×