INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

fővárosi állat- és növénykert

hanga zoltán

föld fesztivál

gorilla nap

program

Házassági évfordulót ünnepelnek a budapesti állatkertben

Házassági évfordulót ünnepelnek a budapesti állatkertben

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Hétvégén rendezi meg a Fővárosi Állat- és Növénykert a Föld Fesztivált. Szombaton Gorilla napot tartanak, ekkor köszöntik fel az állatkert 30 éves házassági évfordulóját ünneplő gorillapárját, Little-t és Golót.

A fesztivál minden évben a Föld napjához kapcsolódik, mivel utóbbi idén húsvét hétfőre esett – akkor pedig más programokkal készült az állatkert –, így a most következő hétvégét jelölték ki – tájékoztatta az InfoRádiót Hanga Zoltán. A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője hozzátette: saját programokkal is készülnek, de partnerszervezetek is részt vesznek a szervezésben.

Játékos formában szeretnék felhívni a figyelmet a természet sokszínűségére és az ezt veszélyeztető jelenségekre, illetve arra, mit lehet tenni az élővilág megőrzése érdekében.

Az állatkert mentő tevékenységét bemutató állomását a gorillák és a gyűrűs farkú makik otthona mellett állítják fel. Az intézmény a Magyarországon őshonos, veszélyeztetett, védett állatfajok rászoruló egyedeinek nyújtanak segítséget. A teljes programkínálat a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján olvasható.

A szombaton Gorilla nap is lesz, amelyen a Jane Googall Intézet közreműködésével mutatják be a főemlősök vadonbeli és állatkerti és az őket veszélyeztető szokásokat, jelenségeket

– árulta el a szóvivő. Különleges alkalom lesz, hiszen az állatkert legidősebb gorillapárja idén ünnepli a 30 éves házassági évfordulóját.

A Holnemvolt várban pedig sokadalmat tartanak szombaton és vasárnap, Szevasz tavasz! néven, ahol báb- és papírszínház, játékos és zenés programok, valamint táncház is várja az érdeklődőket – emelte ki Hanga Zoltán.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

30 éves házassági évfordulót ünnepelnek a budapesti állatkertben
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018