eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Házassági évfordulót ünnepelnek a budapesti állatkertben

Hétvégén rendezi meg a Fővárosi Állat- és Növénykert a Föld Fesztivált. Szombaton Gorilla napot tartanak, ekkor köszöntik fel az állatkert 30 éves házassági évfordulóját ünneplő gorillapárját, Little-t és Golót.

A fesztivál minden évben a Föld napjához kapcsolódik, mivel utóbbi idén húsvét hétfőre esett – akkor pedig más programokkal készült az állatkert –, így a most következő hétvégét jelölték ki – tájékoztatta az InfoRádiót Hanga Zoltán. A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője hozzátette: saját programokkal is készülnek, de partnerszervezetek is részt vesznek a szervezésben.

Játékos formában szeretnék felhívni a figyelmet a természet sokszínűségére és az ezt veszélyeztető jelenségekre, illetve arra, mit lehet tenni az élővilág megőrzése érdekében.

Az állatkert mentő tevékenységét bemutató állomását a gorillák és a gyűrűs farkú makik otthona mellett állítják fel. Az intézmény a Magyarországon őshonos, veszélyeztetett, védett állatfajok rászoruló egyedeinek nyújtanak segítséget. A teljes programkínálat a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján olvasható.

A szombaton Gorilla nap is lesz, amelyen a Jane Googall Intézet közreműködésével mutatják be a főemlősök vadonbeli és állatkerti és az őket veszélyeztető szokásokat, jelenségeket

– árulta el a szóvivő. Különleges alkalom lesz, hiszen az állatkert legidősebb gorillapárja idén ünnepli a 30 éves házassági évfordulóját.

A Holnemvolt várban pedig sokadalmat tartanak szombaton és vasárnap, Szevasz tavasz! néven, ahol báb- és papírszínház, játékos és zenés programok, valamint táncház is várja az érdeklődőket – emelte ki Hanga Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×