eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György
A BKV Óbudai autóbuszgarázsa 2017. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megvan a megállapodás - ennyivel nő a BKV-sok bére

Sikeresen zárultak az idei bértárgyalások a BKV Zrt.-nél, a megállapodás értelmében április elsejével nyolc százalékkal nőtt a dolgozók alapbére - közölte a cég.

A szerdán aláírt megállapodás szerint a dolgozók január 1-jétől március 31-ig

visszamenőleg egyszeri bruttó 105 ezer forintos bérkiegészítést, év végén pedig egyszeri 14 900 forintot kapnak.

Bővül továbbá az utazási igazolványra jogosultak köre: az eddigi két hozzátartozó helyett mostantól a házastárson kívül az összes, egy háztartásban élő iskolás gyermeknek is jár a kedvezmény - tették hozzá.

Ismertették, a BKV-nál 2017-től átlagosan 27 százalékkal emelkedtek a fizetések, a mostani megállapodással együtt pedig átlagosan 35 százalékkal magasabbak a bérek a 2016-os szinthez képest.

A BKV szerint észszerű, a cég és a tulajdonos lehetőségeit maximálisan felhasználó megállapodás született, amely rendezi a munkavállalók helyzetét és biztosítja a vállalat zavartalan működését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×