eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A BKV Óbudai autóbuszgarázsa 2017. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szakszervezet a BKV-s tervekről: "ez nem béremelés, ez semmi"

Jóval több béremelést kellene adni a BKV dolgozóinak, mint a bejelentett 5 százalék - véli az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Naszályi Gábor. A BKV közölte: a tárgyalások még tartanak, a cég elkötelezett amellett, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen.

Nem kezeli tényként az 5 százalékos, bejelentett BKV-béremelést Naszályi Gábor. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta, annak ellenére, hogy nyáron közölték követelésként a 15 százalékos növelést, a mai napig semmiféle ajánlatot nem kaptak erre válaszul a BKV dolgozói.

"Az utolsó ígéret az volt, hogy február 27-28-án lesz valamilyen ajánlat, de

ez csak egy kiszivárogtatott hír. Tehát fél év után sem egy konkrét ajánlatot kapunk, hanem egy hírből kell erről értesülnünk"

- reagált a megismert információra Naszályi Gábor, aki szerint az 5 százalékkal nem is az a baj, hogy felháborítóan kevés, hanem az, hogy egyszerűen nem béremelés. "Még a bérrendezésre sem elegendő, ami szükséges volna" - mutatott rá.

Mint leszögezte, bértárgyalások nem zajlottak, hisz nem volt ajánlat. Egyeztetések folytak arról, hogy egyes területen milyen összegű emelésről lenne szó ahhoz, hogy rendeződjenek a sorok, bizonyos elmaradásokat a vállalat rendbe tegyen.

Az 5 százalék részleteiről is vannak híreik, a főváros adna 3-at, a vállalat pedig 2-t, de mint Naszály Gábor megismételte,

"ez nem béremelés, ez semmi".

Elképzeléseik szerint a 15 százalékból lenne 5-6 százalék a bérrendezés, 9-10 pedig a béremelés, hogy a korábban betoborzott dolgozók és a már eddig is itt dolgozók ne menjenek el a cégtől.

"Ha elvándorlás történik ismét a dolgozói elégedetlenség miatt, kezelhetetlen helyzet áll elő" - mondta, ez elsősorban a karbantartás-mérnöki területre értendő.

Az InfoRádió megkeresésére a BKV közölte: a cég elkötelezett abban, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen az érdekképviseleteknek. "A BKV Zrt. menedzsmentje 2019-re is tervez bérfejlesztést, tehát biztosan és felelősséggel kijelenthető, hogy Társaságunknál ebben az évben is lesz béremelés. Ennek mértékéről a tárgyalások folyamatban vannak, amint a megállapodás megszületik, tájékoztatjuk róla a sajtót" - írták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×