INFORÁDIÓ
2021. február 24. szerda
Mátyás

bkv

sztrájk

naszályi gábor

egységes közlekedési szakszervezet

Modulo M168 D típusú Ikarus buszok a BKV hazai gyártású metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én.

BKV-munkabeszüntetés a láthatáron

Egyre közelebb vannak az érdekképviseletek és a munkavállalók a sztrájkhoz - mondta az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Naszályi Gábor kiemelte, a szakszervezetek 15 százalékos követelésével szemben a BKV vezetése csak 5 százalékos béremelési ajánlatot tett.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, az InfoRádiónak nyilatkozó Naszályi Gábor szerint nem is zajlottak bértárgyalások a BKV-nál, egyetlen szám hangzott el a témában, méghozzá az ő részükről, egy 15 százalékos fejlesztési igény.

"Ennek az alapja is meghatározható, hiszen olyan bérrendezési tételeket tartalmaz, amik önmagában is azt jelentik, hogy önmagában a bérfejlesztés csak 8-10 százalékos lenne általánosan. Korábban beszéltünk a létszámhelyzet alakulásáról;

ha most megint nem lesz megfelelő mértékű bérfejlesztés, akkor megint az újonnan felvettek kiképzésére kell majd költeni, ami rengeteg pénz, feleslegesen"

- vélegedett az érdek-képviseleti vezető.

Mint elmondta, múlt csütörtökön érdekes fejlemény történt, amikor is a BKV-vezérigazgató beszélt egy számról, 5 százalék körüliről, de ez még szerinte a bérrendezésre sem elég.

Amíg a tárgyalások sem kezdődnek meg, nem lehet kompromisszumkészségről beszélni Naszályi Gábor szerint, de már ezen túl vannak:

elfogyott a türelem, jövő hétfőn kezdődik a szakszervezeti egyeztetés a lehetséges nyomásgyakorló eszközökről.

Rövid időn belül eredménye is lehet ennek, ugyanis ha netán volna is bérmegállapodás márciusban, az leghamarabb májusban lenne életbe léptetve.

Úgy véli, nagyon nehéz ma Magyarországon sztrájkolni, de nem lehetetlen, "erről is kell beszélni, ez az egyetlen, amivel itt eredményt lehet elérni, a tárgyalás itt már kevés" - fogalmazott Naszályi Gábor.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

BKV-sztrájk közeleg
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018