eur:
392.62
usd:
367.59
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Tarlós István főpolgármester beszél, mellette Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tizenegymilliárdos döntést hozhat a főváros

A közgyűlés tárgyalhat a Bálna eladása mellett több mint ötven előterjesztésről, köztük díszpolgári cím adományozásáról is.

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén dönthet arról, hogy eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztésének elfogadásával a testület úgy dönthet, hogy az állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. február 28-i indikatív ajánlatát elfogadva nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért értékesíti a Bálna kulturális központot, valamint a vele funkcionálisan egységet képviselő ingóságokat és megköti az erről szóló adásvételi szerződést.

A közgyűlés dönthet továbbá a Fővárosi Közbeszerzési Kft. megszüntetéséről. A képviselők a nap folyamán több mint ötven előterjesztést tárgyalhatnak meg, és várhatóan döntenek majd díszpolgári cím adományozásáról is.

A tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés ma hagyhatja jóvá a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működési rendjét, főbb feladatait és a testület állandó tagjainak körét.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - javaslatban az olvasható, hogy a kábítószerügyi egyeztető fórum egy javaslattevő, tanácsadó, konzultatív és koordináló jellegű szakmai testület. Az előterjesztés szerint az üléseit negyedévente tartaná, és tevékenységéről félévente számolna be a Fővárosi Közgyűlésnek.

A fórum főbb feladatai között jelöli meg a javaslat azt, hogy a testület komplex módon vizsgálja a főváros droghelyzetét, a Nemzeti Drogellenes Stratégiában foglaltakkal összhangban kidolgozza a főváros drogellenes stratégiáját, javaslatokat fogalmaz meg a fővárosi önkormányzat és a kábítószerhelyzet kezelésében érintett intézmények részére, valamint koordinálja a kerületi kábítószerügyi egyeztető fórumok működését.

A testület létrehozását az is indokolja, hogy az elmúlt évben a fővárosban is tapasztalható volt a klasszikus kábítószerek mellett az új pszichoaktív anyagok és a kábítószernek nem minősülő bódító, tudatmódosító szerek terjedése. Ezen tendenciák térnyerése új szemléletű fellépést és társadalmi szerepvállalást igényel, tekintettel arra, hogy a kábítószer, illetve a tiltólistán nem szereplő, bódult állapotot előidéző szerek fogyasztása összetett társadalmi jelenség, amelynek kezelésében több érintett szervezetnek is van feladata - olvasható az előterjesztésben.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×