eur:
392.88
usd:
368.1
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Police.hu

Rendőrségi hátraarc: csatát nyertek a trükkös gyorshajtók

A rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nincs napirenden annak a mérőrendszernek a bevezetése, amivel kiszűrhetőek a traffipaxoknál lassító gyorshajtók.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitányhelyettese, Halmosi Zsolt az InfoRádióval tavaly szeptemberben azt közölte, munkatársai már dolgoznak azon az átlagsebesség-mérő rendszeren, amivel az eddigieknél hatékonyabban szűrhetők ki a gyorshajtók. Most azonban Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője egy új sebességmérő akció kapcsán kedden az InfoRádióban azt mondta,

"az átlagsebesség-ellenőrzés mint ellenőrzési módszer egyelőre nincs napirenden".

A VÉDA kameraállomány által segített rendszer lényege az, hogy fix telepítésű eszközök között lemérik a közlekedők átlagsebességét, ami kiküszöböli a korábbi traffipaxos rendszer azon hiányosságát, hogy az autósok csak a mérőberendezések közelében lassítanak, egyébként pedig folyamatosan gyorsabban mennek, mint a megengedett maximális sebesség. Óberling József az átlagsebesség-mérés jövőjéről nem beszélt.

A rendőrség egyébként most egy áprilisi átfogó sebességmérő akcióra készül: április 3-án, szerda reggel 6 órától 24 órán át kitelepülnek az egyenruhások az utakra. S hogy hová?

"A lakosság véleményét figyelembe véve, az általuk javasolt helyszíneken is végzi a rendőrség a sebesség-ellenőrzést"

- ismertette Óberling József. Hozzátette: a tavalyi 1000 ellenőrzési pont után az ideieket is közzé fogják tenni a rendőrség honlapján.

Már várják a lakosság traffipaxolási javaslatait - a bejelentés módjáról és a Speedmarathon nevet viselő ellenőrzés mikéntjéről korábbi cikkünkben írtunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×