eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Halálos ellenségre figyelmeztet a rendőrség

Stand-uposokat nyert meg legújabb közlekedésbiztonsági sorozatához az ORFK. Rengetegen mobiloznak a volán mögött.

Halálos ellenség vezetés közben a mobilozás - terjeszti az eszközök között nem válogatva a rendőrség. De nem csak a sofőrökre, az önfeledt járókelőkre is érvényes veszély, ha a külvilág hangos ingereit kizárják; sok esetben vasúti átjárókba gyalogolnak bele vagy lelépnek a járdáról figyelmetlenül.

Az országos sajtó is sokat foglalkozott a kilenc ember halálával végződött kisbusz esetével, amelynél a sofőr fészbukozott vezetés közben. Azóta sincs megállás, újabb és újabb emberek halnak meg az utakon hasonló körülmények között.

Az ORFK az Aegon biztosítóval közösen 500 ember megkérdezésével felmérést készített az utcai, közúti mobilozás veszélyeivel kapcsolatban - dokumentációkban ugyanis nincsenek nyomok, a balesetek résztvevői nem szívesen vallják be, ha mobiloztak a baj megtörténtekor.

A Vezess.hu oldalon megtalálható ismertetés szerint a sofőrök 40 százaléka bevallja, nyúlkál mobiljához a volán mögött is, de inkább férfiak, mint nők, és inkább városiak, mint kistelepülésiek. Jellemzően telefonálásra, navigálásra használják a készüléket, de

"kiemelkedő gyakoriságú" a facebookozás a 40 év alattiaknál.

Sokan a szabályt sem tudják, mit szabad a telefonnal, és mit nem, a portál röviden leírja: nem lehet kézben a telefon vezetés közben.

A felmérést követően kampány is indul az érintetteket címezve, két humorista, Kovács András Péter és Janklovics Péter bevonásával, íme a csak formájukban mókás, tartalmukban igen is komoly videók!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×