eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatalmas munkával mentettek meg egy házaspárt a tűzoltók

Égett a nádas a Felgyő és Tömörkény közötti tanyavilágban. A tűz egy tanyát is veszélyeztetett, de a tűzoltók megfékezték a lángokat.

Még érezni az égett nád szagát a Felgyő melletti tanyán. A tűz kedd este keletkezett, tíz hektáron égett a terület – írta a Kisalföld.

A közelben két tanya is van, az egyik veszélybe is került, mert a szél arra vitte a lángokat. A tűzhöz hat városból érkeztek a tűzoltók, a csongrádi, a kisteleki, a kiskunmajsai, a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek elsődleges feladata az épület védelme volt, de védték a közeli baromfitelepet is. Az oltást nehezítette, hogy a tűz tagolt, a járművek számára nehezen megközelíthető helyen volt. A tűzoltók közös erővel oltották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a tanya területén. A lángokat este tíz órára fékezték meg.

A tűz okának felderítésére a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere helyszíni szemlét hajtott végre, az okok egyelőre nem tisztázottak.

A tanyán egy házaspár él, a férfit annyira megviselte a tűzvész, hogy az eset másnapján kórházba kellett szállítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×