eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Magyar Idők megszűnésével indulhat újra a Magyar Nemzet?

Lapértesülés szerint ennek az az oka, hogy a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné a másik újság válni tudott.

Újraindul a Magyar Nemzet, de ezzel párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők – írja a Népszava. A lap forrása ezt azzal indokolta, hogy „a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne értelme megtartani a Magyar Időket”, a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak.

Az informátor szerint

a Magyar Idők beáldozásában szerepet játszhat az is, hogy a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné másik lap válni tudott.

A Népszava emlékeztet arra, hogy nem tudni, a Magyar Idők hány példányban fogy, mert a lapot nem auditálták, a Magyar Nemzetből megszűnésekor 13608-at értékesítettek naponta. A Magyar Időkkel kapcsolatban a sajtóban napi 3 ezres becslések szerepelnek a Népszava értesülése szerint „ennél lényegesen több fogy a lapból, nagyságrendileg eléri a Magyar Nemzet példányszámát is".

A hvg.hu korábban azt írta, hogy a Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, és az ATV-nek nyilatkozva erről beszélt Harrach Péter is. A Népszava egyik forrása szerint ugyanakkor kétséges, hogy ennyire rövid idő alatt újra lehet-e építeni egy működőképes szerkesztőséget, így valószínűbb, hogy valamikor ősszel fog újraindulni a lap. A Népszava hozzáteszi, hogy a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők mostani újságírói lesznek, az pedig valószínűtlen, hogy a Magyar Idők szerkesztőségében bárki is nemet mondjon egy ilyen felkérésre.

A Magyar Nemzet az április 8.-i választások után két nappal szűnt meg, a bejelentés mindenkit váratlanul ért, mert a tulajdonos Simicska Lajos korábban azt ígérte, hogy ha más formában is, de tovább működik majd az újság.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×