eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kubatov Gábor, az FTC elnökjelöltje, a Ferencvárosi Torna Club elnökségi tagja (k), Ballai Attila, az FTC sajtófőnöke (b) és Nyíri Zoltán sport-szakmai tanácsadó (j) a Centrál kávéházban, a sajtó képviselőivel folytatott háttérbeszélgetésen.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Ballai Attila a névváltó Magyar Idők élén: ígéri, kritikusak lesznek, ha kell

Szerdától Magyar Nemzet címmel jelenik meg a Magyar Idők. A napilap főszerkesztői posztján Ballai Attila váltja Gajdics Ottót.

Nehéz válaszolni arra a kérdésre, hogy mi változik a Magyar Nemzet névre váltó Magyar Időknél - fogalmazott az InfoRádiónak Ballai Attila, aki a lap főszerkesztői posztján Gajdics Ottót váltja szerdán a nap névváltása napján.

"Azért nehéz, mert én nem dolgoztam a Magyar Időknél; bár a terméket láttam, a termelési folyamatba abszolút nem láttam bele, és egyébként sem szeretném a Magyar Időkhöz mérni a Magyar Nemzetet. Azt tudom elmondani, én milyen Magyar Nemzetet szeretnék" - tette hozzá Ballai Attila.

Az olvasók így konzervatív, nemzeti elkötelezettségű napilapra számíthatnak,

a nemzet hagyományaihoz híven nem enged sem a jobb-, sem a baloldali szélsőség nyomásának, kecsegtetésének.

"Arra is keressük majd a választ, hogy mi lesz két-három emberöltő múlva Magyarországgal, Európával vagy a világgal" - tette hozzá Ballai Attila.

Kérdésre válaszolva, hogy "a régi Magyar Nemzethez" fog-e hasonlítani a lap, az új főszerkesztő úgy fogalmazott, az "attól függ, mit értünk régi Magyar Nemzet alatt".

"Nagyon sokféle Magyar Nemzet volt. Nagyon szeretném, ha a Nemzetet jellemző korábbi mértéktartást, eleganciát, józan hangot, emelkedettséget visszatükrözné a lap. Különösen azért, mert

ezek az értékek, erények nyomtalanul tűntek el a közéletből és a közbeszédből, és szerintem ezekre nagyobb szükség van, mint bármi másra"

- fejtette ki Ballai Attila.

A lap "kormánypártisága" ugyanakkor nem fog megszűnni - erősítette meg elődje, Gajdics Ottó szavait, aki a Magyar Időket definiálta így 2015-ben. Ugyanakkor, ha egy tökéleteshez közelítő kormány 100 döntéséből 96 jó, egy jó újság a maradék négyet is szóváteszi - mondta Ballai Attila.

Látja, hogy Magyarországon - a környező országokhoz képest is - egyre kevésbé divat naponta újságot olvasni, ennek ellenére optimista, szerinte megtalálják azokat a témákat, amelyek fenntartják és nagyon jó színvonalon tartják a Magyar Nemzetet.

Nem kompetens viszont abban, hogy a lap példányszáma a továbbiakban nyilvános lesz-e

- ismert, a Magyar Időké nem volt az.

Mint mondta, nem az a típus, aki azonnal kirúgásokkal kezdené el a vezetői munkát, és egyébként sem hoz információ híján döntéseket. Ugyanakkor úgy látja, hogy

"néhány új hangra szükség lesz".

A Magyar Nemzet küllemre hasonló lesz a 2018 áprilisában megszüntetett laphoz, de 20 oldalas lesz, a magyarnemzet.hu fő munícióját pedig a print lap fogja adni - ígérte Ballai Attila. A laptól távozó Gajdics Ottó a Szabad Föld főszerkesztője lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×