INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

gajdics ottó

magyar nemzet

magyar idők

karc fm

Gajdics Ottó ügyvezető főszerkesztő (b) és Belénessy Csaba szakmai tanácsadó a Karc FM néven működő új közösségi rádió első adásnapján Budapesten, a Lurdy Házban 2016. február 15-én. A korábbi Gazdasági Rádió 105.9-es frekvenciáján sugárzó új rádió adásainak kétharmada közszolgálati jellegű lesz, amely főleg a negyven év fölöttiekhez szól.

Gajdics Ottó: az igazi szerelem a Magyar Nemzet volt

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Szabad Föld főszerkesztőjeként folytatja pályafutását Gajdics Ottó, aki a Magyar Időket vezette a napilap megszűnéséig. A 60 ezres vevőkörű hetilapnál nem tervez nagyobb változásokat, a Karc FM főszerkesztői posztját megtartja - közölte az InfoRádióval.

A Magyar Idők Magyar Nemzet néven folytatja, nem tart viszont a lappal az eddigi főszerkesztő, Gajdics Ottó, akit konzervatív, mérsékelt hangot ígérő Ballai Attila vált, és aki a Szabad Föld főszerkesztőjeként dolgozik a jövőben.

"Egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon szerettem azt a közösséget, ami a Magyar Idők szerkesztőségében nap mint nap elkészítette a lapot, imádtam is a napilapozást. Viszont a Szabad Földnél hazatértem, még szerencsére sokakat ott találtam azok közül, akikkel elváltunk 2004-ben" - mondta az InfoRádiónak Gajdics Ottó.

A döntésről, hogy nincs többé Magyar Idők, illetve új fejléccel jelenik meg szerdától, úgy gondolja, "nagyon kétélű dolog".

"Gyorsan szeretett gyerekünkké vált a Magyar Idők, de

mi, akik készítettük, kitaláltuk, elkezdtük és most befejeztük, valamennyien Magyar Nemzet-esek voltunk, tehát az igazi szerelem a Magyar Nemzet volt,

nem volt olyan nehéz az átmenet" - mondta.

A Szabad Földet hatalmas értéknek nevezte, amit meg kell őrizni, hiszen "3-tól 93 éves korig olvassák, és házról házra adják egymásnak az emberek a példányait". Nagyobb változásokat nem tervez a lapnál.

A szintén általa főszerkesztett Karc FM "dübörög tovább". Amíg a Magyar Időknél dolgozott, a hely közelsége megoldotta, hogy mindkét feladatát ellássa. Most pedig úgy látja, hogy mivel a Szabad Föld hetilap, ezért nem fog olyan plusz terheket róni rá, ami a rádióban gondot okozna.

Nyitókép: MTI/Balaton József

Kapcsolódó hang

Gajdics Ottó a Szabad Földhöz igazolt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018