eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gajdics Ottó ügyvezető főszerkesztő (b) és Belénessy Csaba szakmai tanácsadó a Karc FM néven működő új közösségi rádió első adásnapján Budapesten, a Lurdy Házban 2016. február 15-én. A korábbi Gazdasági Rádió 105.9-es frekvenciáján sugárzó új rádió adásainak kétharmada közszolgálati jellegű lesz, amely főleg a negyven év fölöttiekhez szól.
Nyitókép: MTI/Balaton József

Gajdics Ottó: az igazi szerelem a Magyar Nemzet volt

A Szabad Föld főszerkesztőjeként folytatja pályafutását Gajdics Ottó, aki a Magyar Időket vezette a napilap megszűnéséig. A 60 ezres vevőkörű hetilapnál nem tervez nagyobb változásokat, a Karc FM főszerkesztői posztját megtartja - közölte az InfoRádióval.

A Magyar Idők Magyar Nemzet néven folytatja, nem tart viszont a lappal az eddigi főszerkesztő, Gajdics Ottó, akit konzervatív, mérsékelt hangot ígérő Ballai Attila vált, és aki a Szabad Föld főszerkesztőjeként dolgozik a jövőben.

"Egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon szerettem azt a közösséget, ami a Magyar Idők szerkesztőségében nap mint nap elkészítette a lapot, imádtam is a napilapozást. Viszont a Szabad Földnél hazatértem, még szerencsére sokakat ott találtam azok közül, akikkel elváltunk 2004-ben" - mondta az InfoRádiónak Gajdics Ottó.

A döntésről, hogy nincs többé Magyar Idők, illetve új fejléccel jelenik meg szerdától, úgy gondolja, "nagyon kétélű dolog".

"Gyorsan szeretett gyerekünkké vált a Magyar Idők, de

mi, akik készítettük, kitaláltuk, elkezdtük és most befejeztük, valamennyien Magyar Nemzet-esek voltunk, tehát az igazi szerelem a Magyar Nemzet volt,

nem volt olyan nehéz az átmenet" - mondta.

A Szabad Földet hatalmas értéknek nevezte, amit meg kell őrizni, hiszen "3-tól 93 éves korig olvassák, és házról házra adják egymásnak az emberek a példányait". Nagyobb változásokat nem tervez a lapnál.

A szintén általa főszerkesztett Karc FM "dübörög tovább". Amíg a Magyar Időknél dolgozott, a hely közelsége megoldotta, hogy mindkét feladatát ellássa. Most pedig úgy látja, hogy mivel a Szabad Föld hetilap, ezért nem fog olyan plusz terheket róni rá, ami a rádióban gondot okozna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×