INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 17. kedd
Zsófia

balog zoltán

lelkész

miniszterelnöki biztos

aréna

Budapest, 2018. október 7. Balog Zoltán lelkipásztor, korábbi miniszter a Budapest-Svábhegyi Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén a XII. kerületi Felhő utcai templomban 2018. október 7-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Balog Zoltán: a közéletet és az egyházat megkülönböztetni lehet, szétválasztani nem

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor

Elsősorban lelkészi feladataira koncentrál most az előző emberi erőforrások minisztere. A jelenlegi romaügyi miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogyan fogadták vissza a közösségbe mint vezetőt.

Újra azt a közösséget vezeti, ahol miniszteri munkája előtt volt lelkész – árulta el Balog Zoltán. A miniszterelnöki biztos kiemelte: a romaügyet tartja olyan fontosnak, hogy szeretné rajtatartani a szemét. A Polgári Magyarországért Alapítvány vezetése pedig tiszteletbeli megbízatás, így nem jár anyagi juttatással.

Az elmúlt 12 évben helyettes lelkész végezte a feladatát, de ebben az időben is szolgált a közösségben, jelen volt az életükben. Az egyházi törvények alapján azonban hivatalosan nem vezethette a csoportot. Az utóbbi időben azonban megjegyezték, hogy hosszú ideje várják, hogy visszatérjen, és döntés elé állították: lemond végleg vagy visszatér. Miniszteri mandátumának vége pedig olyan vízválasztó volt, mely alkalmat adott a kérdés átgondolására – mondta a lelkész. Az egykori miniszter a kormányzati munka kezdetekor is úgy tervezte, hogy annak befejezése után a közösség építésében vezetőként részt vesz.

Balog Zoltán azt is elárulta, hogy gyülekezet magjával sokat beszéltek az elmúlt időszakról. Mint mondta: támogatták a munkáját, de bírálatokkal is éltek. A volt miniszter hozzátette: a közéletet és az egyházat meg kell különböztetni, de szétválasztani nem szabad.

A teljes beszélgetést meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, csütörtök este hat órától.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Balog Zoltán: a közéletet és az egyházat megkülönböztetni lehet, szétválasztani nem
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018