eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Balog Zoltán lelkipásztor, korábbi miniszter a Budapest-Svábhegyi Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén a XII. kerületi Felhő utcai templomban 2018. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Balog Zoltán: a közéletet és az egyházat megkülönböztetni lehet, szétválasztani nem

Elsősorban lelkészi feladataira koncentrál most az előző emberi erőforrások minisztere. A jelenlegi romaügyi miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogyan fogadták vissza a közösségbe mint vezetőt.

Újra azt a közösséget vezeti, ahol miniszteri munkája előtt volt lelkész – árulta el Balog Zoltán. A miniszterelnöki biztos kiemelte: a romaügyet tartja olyan fontosnak, hogy szeretné rajtatartani a szemét. A Polgári Magyarországért Alapítvány vezetése pedig tiszteletbeli megbízatás, így nem jár anyagi juttatással.

Az elmúlt 12 évben helyettes lelkész végezte a feladatát, de ebben az időben is szolgált a közösségben, jelen volt az életükben. Az egyházi törvények alapján azonban hivatalosan nem vezethette a csoportot. Az utóbbi időben azonban megjegyezték, hogy hosszú ideje várják, hogy visszatérjen, és döntés elé állították: lemond végleg vagy visszatér. Miniszteri mandátumának vége pedig olyan vízválasztó volt, mely alkalmat adott a kérdés átgondolására – mondta a lelkész. Az egykori miniszter a kormányzati munka kezdetekor is úgy tervezte, hogy annak befejezése után a közösség építésében vezetőként részt vesz.

Balog Zoltán azt is elárulta, hogy gyülekezet magjával sokat beszéltek az elmúlt időszakról. Mint mondta: támogatták a munkáját, de bírálatokkal is éltek. A volt miniszter hozzátette: a közéletet és az egyházat meg kell különböztetni, de szétválasztani nem szabad.

A teljes beszélgetést meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, csütörtök este hat órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×