eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma

Kutatásfejlesztés és iparpolitika lesz terítéken Gödöllőn

Kutatásfejlesztésről és iparpolitikáról tárgyalnak az uniós szakminiszterek az informális Versenyképességi Tanácsülésen kedden és szerdán Gödöllőn.

A 2014 utáni új kutatásfejlesztési politika lesz a fő témája az uniós miniszterek keddi informális gödöllői találkozójának - ismertette a Versenyképességi Tanács programját Cséfalvay Zoltán. A Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára elmondta: a témáról a szakminiszterek első alkalommal fejthetik ki a véleményüket. Az InfoRádió kérdésére válaszolva közölte: arról vélhetően nem tárgyalnak, mekkora források álljanak 2014 után e terület rendelkezésére.

Törekvés van arra, hogy a kutatásfejlesztésre fordítható uniós forrásokat minimum a jelenlegi szinten tartsuk vagy növeljük - tette hozzá.

Szerdán az ipari miniszterek informális tanácskozására kerül sor, ahol egyebek mellett a családi vállalkozásokról, az innovatív kis- és középvállalkozásokról, valamint a kkv-k finanszírozásának új eszközeiről is szó lesz - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Cséfalvay Zoltán kérdésre válaszolva elmondta: Magyarországon adóoldalon kell kedvező környezetet teremteni a vállalati befektetések elősegítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×