eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Hosszú Katinkának mond köszönetet Hargitay András

Hosszú Katinkának mond köszönetet Hargitay András

Hosszú Katinka eredménysora világraszóló - mondta a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Hargitay András az InfoRádiónak elmondta: összességében elégedett a magyar csapat világbajnoki szereplésével.

A várakozásoknak megfelelő volt a magyar szereplés a windsori rövid pályás úszó-világbajnokságon - értékelt Hargitay András. A kellemes meglepetések közé sorolta egyértelműen Verrasztó Dávidot, aki bronzérmes lett 400 méteres vegyes úszásban, noha sokáig úgy nézett ki, hogy el sem indul ebben a számban.

"Katka eredménye önmagáért beszél, világraszóló dolog. Nagyon jó érzés, hogy ezek a sikerek Magyarországhoz köthetők, hogy az éremtáblázaton ennyire elöl végeztünk, de

ezt nyilvánvalóan Katinkának köszönhetjük.

Ezt nem is akarja tőle senki elvitatni. Büszkék vagyunk rá" - mondta a hét világbajnoki aranyat szerző Hosszú Katinka teljesítményéről a szövetségi kapitány.

A többi résztvevő közül a fiatal úszóknál az volt a cél, hogy tanuljanak, és érjenek el jó eredményeket, és sokan meg is döntötték egyéni csúcsaikat. A felnőttektől a döntőbe jutás volt az elvárás, és ez a fő számában szinte mindenkinek sikerült, de a többiben is megjavították a legjobbjukat,

"Ez a szereplés a magyar úszósport erejét mutatja, ráadásul Cseh László és Gyurta Dani nélkül" - jelentette ki Hargitay, és szerinte a vb-t megelőző botrány és Gyárfás Tamás szövetségi elnök lemondása sem zavarta meg a vb-indulókat.

"Nem állítom, hogy elnök úr bejelentése nem volt hatással a versenyzőkre, foglalkoztak a kérdéssel, de nem ezt volt fő téma - mondta Hargitay András. - Az első napon, amikor a helyszínen találkoztunk, beszéltünk erről a kérdésről, onnantól azonban az edzések folytak, mindenki csinálta a maga dolgát, és csak a feladatára koncentrált. Nem ez volt a központi téma, hanem Windsor, a világbajnokság."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×