eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Egyetlen nap alatt három magyar válogatott futballista is klubot cserélt

Az átigazolási időszak közeledtének kényszerítő hatásával három magyar válogatott játékos is élt. Pintér Ádám, Rudolf Gergely és Koman Vladimir is új klubba került.

Pintér Ádám augusztusban távozott a spanyol Zaragozától, azért nem kapott meghívást a mostani selejtezőkre, mert nem volt klubja, nincsen játékban. Alkalmasint az október mérkőzések előtt ez már nem lesz gond, a balassagyarmati születésű korábbi MTK-játékos az orosz bajnokságban fog futballozni. Hétfőn egy évre szóló szerződést kötött a Tom Tomszk együttesével, korábban ennek a csapatnak volt a játékosa Németh Norbert.

"Örülök, hogy rendeződött a helyzetem, és újra egy élvonalbeli klubcsapat igazolt labdarúgója vagyok. A Zaragoza kiesett az első osztályból és egyébként sem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna, ezért döntöttem úgy, hogy felbontom a szerződésemet. Olyan egyesületet kerestünk, amelyiknek a segítségére lehetek, amelyik valóban számít a játékomra.

Nekem az a legfontosabb, hogy folyamatosan a pályán legyek! A Tom Tomszk engem akart, bízik bennem. Nagy ugrás ez, hiszen Európa nyugati feléből Szibériába igazolok - más időjárás, más kultúra, más játékstílus. Az elmúlt évek azt mutatják: az orosz klubok nívós bajnokságok neves játékosait csábítják a Premjer-ligába, ami pozitív hatással van a bajnokság színvonalára. Eddig is figyeltem az orosz focit, harcos, izgalmas meccseket játszanak a csapatok, sok jó együttes rivalizál egymással.

Komoly erőpróba lesz ez nekem, de nem aggódom, a spanyol első osztályban is kifejezetten jó támadókkal kerültem szembe... A Tom Tomszk nem rajtolt jól, de bízom benne, hogy a válogatott szünet után elkezdi gyűjtögetni a pontokat. Az oroszországi szerződést egy lehetőségnek fogom fel, hiszen tudjuk, egyre többen figyelik az orosz futballt, nekem tíz hónapom lesz, hogy megmutassam, mit tudok. Ma érkeztem, aláírtam, de még vissza kell utaznom Magyarországra, hogy az vízumot elintézzem. Ha minden jól megy, akkor 16-án, az Anzsi ellen debütálok az új klubomban" - mondta a játékos a menedzserirodája által kiadott közleményben.

Rudolf Gergely hétfő délután felbontotta a szerződését az őt korábban szabadlistára tevő Diósgyőrrel, így szabadon igazolhatóvá vált. A Győri ETO élt a lehetőséggel, s szinte azonnal leigazolta az élvonalban korábban a DVSC-Teva és a DVTK színeiben szerepelt, 2011-ben az Év játékosának választott támadót.

Koman Vladimir Oroszországon belül váltott klubot - miközben már itthon van, a válogatott edzőtáborában. A válogatott középpályás az FK Krasznodart elhagyva kölcsönbe a jekatyerinburgi FK Uralhoz igazolt. Ez lesz a hatodik klub, amelyben a kárpátaljai születésű középpályás a profi pályafutása alatt szerepel. 

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×