eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Télen rendezik a 2022-es labdarúgó világbajnokságot?

Azt kéri a végrehajtó bizottságtól Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, hogy a 2022-es katari világbajnokságot nyár helyett télen rendezzék meg.

"Ha azt szeretnénk, hogy a vb az emberek ünnepe legyen, akkor nem lehet nyáron megrendezni. A stadionokat lehűthetjük, de az egész országot nem lehet" - mondta szerdán a svájci sportvezető.

A 2022-es vb időpontjának megváltoztatása szinte folyamatosan napirenden van, amióta Katart jelölték ki helyszínnek, mivel sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a világbajnokságot, mert Katarban abban az évszakban akár a 50 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Katar pályázatának egyik sarokköve volt, hogy a stadionok légkondicionáltak lesznek, ennek ellenére a szervezők korábban jelezték, nyitottak arra, hogy télen kerüljön sor a tornára.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×