Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mezey: A külföldi kapitány hozzáállását a profi szerződés határozza meg

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem várható el, hogy egy külföldi edző is ugyanakkor lelkesedéssel vezesse a magyar labdarúgó-válogatottat, mint egy hazai szakember - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Videoton vezetőedzője. Mezey György hozzátette: bár Erwin Koemant jó érzékű szakembernek tartja, az ő vezetésével sem tudott előrébb lépni a nemzeti tizenegy.

A magyar szövetségi kapitány, a holland Erwin Koeman hozzáállását a profi szerződés határozza meg, és nem várható el tőle olyan lelki odaadás, mint egy magyar edzőtől - mondta Mezey György, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ha a szakvezető ellátja a kontraktusában foglalt kötelezettségeit, amihez hozzáteszi azokat a szakmai feladatokat, amelyeket saját meggyőződése diktál, teljesíti, amiért megfizetik. Amiatt, hogy Koeman nem jár bajnoki meccsekre, azoknak kell felelniük, akik meghatározták a munkakörét - tette hozzá a tréner.

Mezey György arról is beszélt: a kezdetektől fogva nagy szimpátiával figyelte a szövetségi kapitány munkáját, szerény, kulturált, finom húzásokra képes, jó érzékű szakembernek tartja. Az viszont tény, hogy a Matthäus-éra eredményeihez képest Erwin Koeman vezetése alatt sem lépett előre a válogatott - tette hozzá.

Magammal szemben nem volt választásom - válaszolta Mezey György arra a kérdésre, jó döntés volt-e elvállalni a Videoton vezetését, miután Lothar Matthäus visszautasította a klub ajánlatát.

A szakember hozzátette: élvezi az edzősködést, emiatt azonban a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia építése lassabban halad. Megjegyezte: a sikeres őszi szereplés egyik legfontosabb tényezője a stabil anyagi háttér.

Hanganyag: Farkas Dávid