Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kikaptak a női kézisek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott a német csapattól a dániai Világkupa nyitómérkőzésén, kedden.

A kiutazott játékosok közül a belázasodott Vérten és a bokasérüléssel kezelt Tóth Kata nem vállalta a játékot. Így végül három újoncot (Zácsik, Kiss, Kovacsics) avatott az új szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter.

Három góllal nyitott a magyar csapat, a németek a 4. percben voltak először eredményesek, aztán gyorsan egyenlő lett. A válasz megint három találat volt, majd 6-3-nál a rivális időt kért. Állandósult a különbség, annak ellenére, hogy a védelem nem mindig zárt vissza gyorsan, s 10-7-nél Mátéfi próbálta rendezni a sorokat. Szucsánszki révén nőtt az előny (13-8), amely a szünetig megmaradt.

A pihenő után Bulath eredményes játéka és Herr védései miatt a megfiatalított német alakulatnak nem volt esélye a felzárkózásra. A biztos vezetés tudatában jött egy hullámvölgy, amely alatt 21-20-ra feljött a rivális. Mátéfi azonnal időt kért, de az egyenlítés, majd a fordítás így sem maradt el (48. perc: 23-24).

Lendületbe jöttek a németek és emberelőnyük alatt elléptek 26-23-ra. Az utolsó tíz percben is sok volt a pontatlanság, így nem volt esély a győzelemre.

A magyarok szerdán a norvégokkal, csütörtökön a franciákkal játszanak, a csoportból az első kettő jut tovább.