eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Turi nem viccel: "Legközelebb jöjjenek egy fűrésszel"

Hét érmet, Cseh Lászlótól és Gyurta Dánieltől aranyat vár Kiss László szövetségi kapitány a debreceni, rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A szakvezető szerint Kovács Ágnes inkább az olimpiára készül, míg Turi György úgy vélekedett, az olimpiai bajnok úszónő idegállapota nagyon labilissá vált. A Kőbánya SC edzője felkészületlennek tartja a Magyar Antidopping Csoport múlt heti vizsgálatát, ami miatt Kovács Ágnes vénája begyulladt.

Milyen célokkal vág neki az Európa-bajnokságnak a házigazda magyar válogatott? - kérdeztük Kiss Lászlótól, a válogatott szövetségi kapitányától.

Szeretnénk túlszárnyalni a tavalyi nyári kontinensviadal eredményeit, azon hat érmet szereztünk, bár ez nem lesz könnyű. Azonban már egy érmet vesztettünk azzal, hogy Kerékjártó Tamás mellhártyagyulladás miatt nem indulhat a versenyen.

Kiktől várja az érmeket?

Azoktól aranyérmet várok, akik az előző rövidpályás Eb-n is győztek, vagyis Cseh Lászlótól és Gyurta Dánieltől. Érmet várok Boulsevicz Beatrixtól 200 méteres pillangóúszásban, meglepetést okozhat Kovács Emese, hátúszásban Szepesi Nikolett, míg gyorsúszásban Verrasztó Evelyn éremesélyes. 400 méteres vegyesen Hosszú Katinka vagy Jakabos Zsuzsanna érhet oda a dobogó alsó fokára.

Kovács Ágnestől nem számít éremre?

Nem. Ági féléves kihagyás után szeptember kezdte el újból az edzéseket. Õ a negyedik olimpiájára készül, szeretném, ha arra beérne. Nagyságát bizonyítja, hogy az olimpiai kiküldetésért harcoló női vegyesváltót is erősíteni fogja. Leveszem a kalapom, ha a debreceni Eb-n a döntőbe kerül.Mennyire nyugodt Kovács Ágnes az Eb előtt pár nappal?

Tragikus a helyzet, az idegállapota nagyon labilissá vált, miután már több mint egy hónapja ilyen dolgokon megy keresztül - mondta az InfoRádiónak Turi György, a Kőbánya SC edzője. - Én nem is tudom, hogyan képes magát ennyire tartani. Csodálkoznék, ha olyan teljesítményt nyújtana Debrecenben, amit jogosan elvárnak tőle.

Az országos bajnokságon nyújtott teljesítményén ez nem látszott.

Azóta eltelt egy hónap, de nem csitultak a kedélyek, csak fokozódtak a dolgok. A vénája begyulladt, a karját nem tudja használni a múlt keddi ellenőrzésen történtek miatt, de ez csak a fizikai fájdalom, ezt le lehet küzdeni. Idegileg és fizikailag is olyan állapotba került, hogy csodálkoznék, ha megfelelő teljesítményre lenne képes.

Hogyan zajlott a múlt heti doppingellenőrzés?


Szerencse és őrült nagy mázli, hogy Cseh Lászlótól egyszer sikerült vért venni a Magyar Antidopping Csoport szakembereinek a múlt keddi ellenőrzés során, különben most körülötte lengedeznének mendemondák és történetek. Kovács Ágnes esetében azonban mindegyik vákuumcső csődöt mondott. Nem tudom elképzelni, hogy lehet ilyen felkészületlenül, gagyi eszközökkel egy komoly munkát végezni. Már kezd megfordulni a fejemben, hogy ez tényleg Kovács Ágnes bőrére megy.

Hányszor szúrták meg Kovács Ágnest?

Kétszer. Először a jobb kezében próbálkoztak, de amikor nem működött a vákuumcső, megszúrták a másikat is. A bal kezére öt különböző csövet próbáltak rácsavarni. Arról senki sem beszél, hogy az érfalakat hogyan sértették fel. A sportoló mindenre van? Legközelebb jöjjenek egy fűrésszel, és a hátát fűrészeljék el, mert azt is tartania kell.

Milyen eredményeket vár az Eb-n?

Cseh Lászlót csak kétszer szúrták meg az említett ellenőrzéskor, tehát szerintem ő jól fog teljesíteni. Kovács Ágit háromszor annyit kínozták, háromszor gyengébb teljesítményt fog nyújtani. Azt várom, hogy a magyar-válogatott 6-7 érmet fog szerezni, ennek felét aranyérem formájában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×