eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Crouch törött orral is szembe száll a Vörös Ördögökkel

Peter Crouch-ot, a Liverpool leggólerősebb csatárát még az orrtörése sem tartja vissza: pályára akar lépni szombat délután a Manchester United ellen. A "Vörösök" hórihorgas támadója osztja a csapatkapitány, Steven Gerrard véleményét: "Itt az ideje, hogy megtörjön az átok!" A Liverpool ugyanis 2001. november 14. óta nem tudott nyerni bajnoki mérkőzésen Sir Alex Ferguson csapata ellen az Anfield Roadon.

"Most vagy soha!" - mondják a liverpooliak, akiknek keretéből mindössze Gerrard, Riise, Hyypiä, Carragher és a lassan veteránnak számító Robbie Fowler mondhatja el magáról, hogy volt már tagja a Pool győztes csapatának a Manchester United ellen, bajnokin, az Anfield Roadon.

Ugyanakkor a több mint fél évtizedes nyeretlenségi sorozat ellenére több tényező is Rafa Benítez gárdája mellett szól a rangadó előtt.

A Premiershipben a harmadik helyen álló Liverpool ugyanis már harminc bajnoki mérkőzés óta veretlen hazai pályán, és e sorozatban az utóbbi kilenc találkozóján még gólt sem kapott.

Pontosan 844 perce nem kapott gólt Reina vagy Dudek az Anfield Roadon, bajnoki meccsen. Fontos megjegyezni: egy évvel ezelőtt a Vörösök Peter Crouch góljával 1-0-ra megverték a Unitedet, igaz, az FA-kupában.

Talán ez utóbbi emlék is teszi, hogy Crouch, annak ellenére, hogy a Sheffield United elleni, legutóbbi bajnoki mérkőzésen orrtörést szenvedett, mindenképpen játszani akar.

A legutóbbi fellépésen pihentetett játékosok közül Benítez most újra számol Reinával, Sissokóval, Aggerrel, Bellamyval, míg a Sheffield ellen Crouch sérülése után szerepet kapó Dirk Kuyt nem csak kerettag, de szinte biztosan játszik is.A második helyezett Chelsea előtt kilenc ponttal vezető, londoni vetélytársánál egy mérkőzéssel többet játszott Manchester Unitedben Fletcher sérült, szegény Solskjaer pedig újabb térdoperáció elé néz.

Nincs nagy gond így sem: Sir Alex a középpályás sorban Carrick, Scholes, s a klub mezében majd 700. mérkőzését játszó Ryan Giggs, a támadósorban pedig Cristiano Ronaldo, Rooney, s Henrik Larsson vagy Louis Saha szerepeltetését tervezi.

Ha csak az utolsó pillanatban nem hosszabbítják meg az érdekeltek a kölcsönszerződést, a svéd csatár utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Manchester United játékosaként.

Visszatérve Ryan Giggsre: jó ómen lehet a Vörös Ördögök számára, hogy van egy ünnepelt. A két csapat őszi bajnokiján Paul Scholes az 500. fellépését ünnepelte. Gólt lőtt, s ő volt a mezőny legjobbja.

Természetesen játszik majd a Liverpool-specialista Rio Ferdinand is: a 200. alkalommal a Man United kezdő csapatában szereplő védő a klub mezében eddig mindössze négy gólt ért el összesen. Ám ebből kettőt a Liverpool elleni, legutóbbi két bajnokin!

A jelek szerint egyik edző sem pihenteti legjobbjait a jövő heti BL-mérkőzések előtt. A Liverpool kedden a Barcelonát, a Manchester United szerdán a Lille-t fogadja. Mindkét gárda megnyerte idegenbeli mérkőzését.

Még egy különlegeses adat: az angolok szívesen állítják össze a csapatok utóbbi hat mérkőzéséből a formatáblázatot. Ez alapján (is) a Manchester United a Premier League legjobbja (18 pontból 15), míg második a Liverpool (13).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×