Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét támadnak a minyonok a mozikban, de akad akció-vígjáték és néhány drámai alkotás is.
1245-nyomd-bebi-nyomd.17827.thumb 150

A héten mutatják be Edgar Wright új filmjét. A Nyomd bébi, nyomd egy igazi bankrablásos-üldözéses akció-vígjáték, amelynek főszereplője egy Bébi nevű srác – a kritikák szerint az eddig jóformán ismeretlen Ansel Elgort remekül hozza a karaktert - aki első ránézésre ártatlan, mint egy ministránsfiú, azonban bankrablók sofőrjeként dolgozik. Egy rosszul sikerült akció után a bandafőnök tűz ki vérdíjat a fiú fejére. A kritikák szerint remek, szórakoztató alkotás született, amiben azért nagy nevek – köztük Kevin Spacey, Jon Hamm és Jamie Foxx is – helyet kapott.

1043-gru-3.17927.thumb 150

Visszatérnek a minyonok a mozivászonra. A Gru harmadik részében kiderül, hogy Grunak van egy testvére, aki szintén a családi gonoszság-bizniszben utazik. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de miután kiderül, hiába reménykedtek, felmondanak, és elindulnak a saját fejük után. A kritikák elég csúnyán földbe döngölik az ötlettelennek tartott folytatást, szóval csak igazán lelkes minyonrajongók üljenek be a moziba.

Az Elválaszthatatlanok című olasz dráma két tizennyolc éves lányról, egy sziámi ikerpárról szól, akikről kiderül: egy műtét során szétválaszthatják őket. Ám nem örülnek mindketten ennek a lehetőségnek. A kritikák szerint Edoardo De Angelis filmje izgalmas alkotás, noha a végére elfárad az olykor melodrámába hajló alkotás.

1241-mergezett-eger.18128.thumb 150

A héten mutatják be Magyarországon a Berlinale versenyprogramjában debütált Mérgezett egér című osztrák-német vígjátékot, amelynek főszereplője egy kirúgott zenekritikus, aki bosszút esküszik korábbi főnöke ellen. A kritikák szerint Josef Hader filmjének erőssége a humor, azonban sok tekintetben csak a felszínt karcolja.

A Kisvárosi gyilkosok című dán feketekomédiában két középkorú férfi belefárad kiüresedett házasságába, részegen felbérel egy bérgyilkost, hogy tegye el láb alól a két asszonyt. Ám úgy tűnik, alábecsülték a nőket, akik hamarosan fordítanak egyet a történeten: és a férjeket teszik a bérgyilkos halállistájának élére.