eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Ismét támadnak a minyonok a mozikban, de akad akció-vígjáték és néhány drámai alkotás is.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

A héten mutatják be Edgar Wright új filmjét. A Nyomd bébi, nyomd egy igazi bankrablásos-üldözéses akció-vígjáték, amelynek főszereplője egy Bébi nevű srác – a kritikák szerint az eddig jóformán ismeretlen Ansel Elgort remekül hozza a karaktert - aki első ránézésre ártatlan, mint egy ministránsfiú, azonban bankrablók sofőrjeként dolgozik. Egy rosszul sikerült akció után a bandafőnök tűz ki vérdíjat a fiú fejére. A kritikák szerint remek, szórakoztató alkotás született, amiben azért nagy nevek – köztük Kevin Spacey, Jon Hamm és Jamie Foxx is – helyet kapott.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Visszatérnek a minyonok a mozivászonra. A Gru harmadik részében kiderül, hogy Grunak van egy testvére, aki szintén a családi gonoszság-bizniszben utazik. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de miután kiderül, hiába reménykedtek, felmondanak, és elindulnak a saját fejük után. A kritikák elég csúnyán földbe döngölik az ötlettelennek tartott folytatást, szóval csak igazán lelkes minyonrajongók üljenek be a moziba.

Az Elválaszthatatlanok című olasz dráma két tizennyolc éves lányról, egy sziámi ikerpárról szól, akikről kiderül: egy műtét során szétválaszthatják őket. Ám nem örülnek mindketten ennek a lehetőségnek. A kritikák szerint Edoardo De Angelis filmje izgalmas alkotás, noha a végére elfárad az olykor melodrámába hajló alkotás.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

A héten mutatják be Magyarországon a Berlinale versenyprogramjában debütált Mérgezett egér című osztrák-német vígjátékot, amelynek főszereplője egy kirúgott zenekritikus, aki bosszút esküszik korábbi főnöke ellen. A kritikák szerint Josef Hader filmjének erőssége a humor, azonban sok tekintetben csak a felszínt karcolja.

A Kisvárosi gyilkosok című dán feketekomédiában két középkorú férfi belefárad kiüresedett házasságába, részegen felbérel egy bérgyilkost, hogy tegye el láb alól a két asszonyt. Ám úgy tűnik, alábecsülték a nőket, akik hamarosan fordítanak egyet a történeten: és a férjeket teszik a bérgyilkos halállistájának élére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×