eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Önmagát alakítja Budapest a Bollywood-i szerelmes filmben - videó

A nagy sikerre, körülbelül 20 millió nézőre számító Raabta című mozi az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása. Különlegessége, hogy Budapesten forgatták, és a történet a magyar fővárosban is játszódik - számolt be a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Budapest kedvelt forgatási helyszín a külföldi filmesek körében. A sokarcú főváros a különböző hangulatokat, korokat könnyen megeleveníteni tudó utcáival, épületeivel kiváló és nem utolsó sorban olcsó helyszínnek számít.

Budapest játszotta már a ragyogó Párizst, a romos Kelet-Berlint, de csak legritkábban önmagát.

A „Raabta” az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása, melyet Budapesten forgattak, és a történet a magyar fővárosban is játszódik.

A várost bemutató háttérképek, helyszínek a tapasztalatok szerint turisztikai szempontból lényeges vonzerőt jelentenek.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ezért turisztikai-marketing eszközeivel, valamint indiai turisztikai partnercége, a Robinville közvetítésével segítette a helyszín kiválasztását.

Emellett a BFTK nemzetközi kiállításokon és konferenciákon rendszeresen tárgyal az indiai beutaztató cégek képviselőivel a budapesti turisztikai lehetőségekről, attrakciókról, vonzó kulturális programokról.

A Főváros turisztikai cége ezt a tevékenységét azért is tartja jelentős feladatának, mivel Indiából egyre több vendég érkezik a magyar fővárosba.

 Az eddigi dinamikus emelkedést remélhetőleg tovább növeli a nagy nézőszámra számító Raabta, melynek

mozipremierét június 9-ére tűzték ki.

A film az Indiában nagy sztárnak számító Sushant Singh Rajput és Kriti Sanon főszereplésével készült, rendezője Dinesh Vijan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×