Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Önmagát alakítja Budapest a Bollywood-i szerelmes filmben - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nagy sikerre, körülbelül 20 millió nézőre számító Raabta című mozi az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása. Különlegessége, hogy Budapesten forgatták, és a történet a magyar fővárosban is játszódik - számolt be a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Budapest kedvelt forgatási helyszín a külföldi filmesek körében. A sokarcú főváros a különböző hangulatokat, korokat könnyen megeleveníteni tudó utcáival, épületeivel kiváló és nem utolsó sorban olcsó helyszínnek számít.

Budapest játszotta már a ragyogó Párizst, a romos Kelet-Berlint, de csak legritkábban önmagát.

A „Raabta” az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása, melyet Budapesten forgattak, és a történet a magyar fővárosban is játszódik.

A várost bemutató háttérképek, helyszínek a tapasztalatok szerint turisztikai szempontból lényeges vonzerőt jelentenek.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ezért turisztikai-marketing eszközeivel, valamint indiai turisztikai partnercége, a Robinville közvetítésével segítette a helyszín kiválasztását.

Emellett a BFTK nemzetközi kiállításokon és konferenciákon rendszeresen tárgyal az indiai beutaztató cégek képviselőivel a budapesti turisztikai lehetőségekről, attrakciókról, vonzó kulturális programokról.

A Főváros turisztikai cége ezt a tevékenységét azért is tartja jelentős feladatának, mivel Indiából egyre több vendég érkezik a magyar fővárosba.

 Az eddigi dinamikus emelkedést remélhetőleg tovább növeli a nagy nézőszámra számító Raabta, melynek

mozipremierét június 9-ére tűzték ki.

A film az Indiában nagy sztárnak számító Sushant Singh Rajput és Kriti Sanon főszereplésével készült, rendezője Dinesh Vijan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!