eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar Dráma Napja: Eszenyi Enikő és Esterházy Péter is a díjazottak között

Esterházy Péter, Hubay Miklós és Eszenyi Enikő is díjat vehet át pénteken, a magyar dráma napján. Az Új Színház stúdiójában adják át a Szép Ernő-jutalmat, a Színházi Dramaturgok Céhének díját és a Bálint Lajos-vándorgyűrűt.

Szép Ernő-jutalmat: életműdíjat kap Hubay Miklós drámaíró, a színpadi beszéd megújításáért pedig Parti Nagy Lajos író, drámaíró részesül az elismerésben.

A Színházi Dramaturgok Céhének díját a 2006/2007-es évad legjobb magyar drámájáért Esterházy Péter írónak ítélték oda, a Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című drámájáért.

Nagy András író, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója az InfoRádióban elmondta: Esterházy Péter művei egyelőre ritkán kerülnek a magyar színpadokra, de mindaz, amit íróként megfogalmaz, fontos a magyar színház számára.

A Bálint Lajos-vándorgyűrűt Veress Anna dramaturg, fordító, író kapja.

Az idén alapított Teátrum-díjat Eszenyi Enikő és Trill Zsolt színművész, valamint az Örkény Színház nyerte.

A Magyar Dráma Napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, s új művek születését ösztönözzék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×